UHAPŠEN ŠEF ŽELEZNIČKE STANICE U LARISI: Evo kako se branio, čeka se transkript njegovog razgovora sa mašinovođama

Autor:

Svet

01.03.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da je privedeni muškarac preusmerio putnički voz na silaznu liniju saobraćaja.

UHAPŠEN ŠEF ŽELEZNIČKE STANICE U LARISI: Evo kako se branio, čeka se transkript njegovog razgovora sa mašinovođama

Foto: Tanjug/AP

Policija u Grčkoj uhapsila je šefa železničke stanice u Larisi nakon što je došlo do sudara teretnog i putničkog voza dok Tempija, a stradalo je najmanje 38 ljudi.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni se tereti za krivično delo narušavanje bezbednosti saobraćaja koje je prouzrokovalo smrt.

Za ovo delo predviđene su kazne od 10 godina do doživotnog zatvora, piše Telegraf.

U ovom trenutku se sumnja da je do sudara došlo ljudskom greškom, odnosno veruje se da je privedeni muškarac preusmerio putnički voz na silaznu liniju saobraćaja, usled čega se našao u istoj liniji sa teretnim i došlo je do frontalnog sudara.

Osumnjičeni je navodno na saslušanju rekao da je dao nalog da se izvrši pomeranje skretnice, ali da sistem to nije odradio.

Prema nadležnim izvorima, da je šef stanice shvatio da se putnički voz kreće istom linijom kao i teretni voz, naredio bi da se oba voza zaustave pre nego što se približe. Iz železnica su tražili i očekuju da uskoro dobiju transkript eventualnog razgovora šefa stanice i mašinovođa, piše Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading