ŠEF STANICE U GRČKOJ OPTUŽEN ZA UBISTVO IZ NEHATA: Raste broj žrtava u nezapamćenoj tragediji

Autor: Republika

Svet

01.03.2023

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćena tragedija u Grčkoj dobija epilog, osumljičeni se izvinio tokom saslušanja.

ŠEF STANICE U GRČKOJ OPTUŽEN ZA UBISTVO IZ NEHATA: Raste broj žrtava u nezapamćenoj tragediji

Foto: Tanjug/AP

Najmanje 42 osobe su poginule, a više od 130 je povređeno kada se putnički voz sa više od 350 ljudi sudario sa teretnim vozom, nešto pre ponoći, u Tempiju, u centralnoj Grčkoj, u blizini grada Larise, saopštila je grčka vatrogasna služba.

Kako je saopštila policija, šef stanice Larisa je okarakterisan kao krivac nesreće i optužen je, između ostalih, za ubistvo iz nehata (član 302 Krivičnog zakonika), telesne povrede iz nehata (314 KZ) i opasno ometanje prevoza vozila (291 KZ).

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon što je policija u Grčkoj uhapsila šefa železničke stanice u Larisi, osumnjičeni se teretio za krivično delo narušavanje bezbednosti saobraćaja koje je prouzrokovalo smrt.

Osumnjičeni je navodno na saslušanju rekao da je dao nalog da se izvrši pomeranje skretnice, ali da sistem to nije odradio, prenosi Kurir.

Načelnik stanice, za koga se smatra da snosi najveću odgovornost za nesreću, izvinio se tokom saslušanja u tužilaštvu, nakon čega je bio pušten na slobodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading