MISTERIOZNA SMRT KLINTONOVOG SAVETNIKA POVEZANOG SA EPSTAJNOM! Objavljen izveštaj - nedoumice ostale: Pronađen obešen sa ranom na grudima!

Autor:

Svet

23.02.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Arkanzasu u Sjedinjenim Američkim Državama objavila je izveštaj o misterioznoj smrti Marka Midltona, savetnika bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, navode britanski mediji.

MISTERIOZNA SMRT KLINTONOVOG SAVETNIKA POVEZANOG SA EPSTAJNOM! Objavljen izveštaj - nedoumice ostale: Pronađen obešen sa ranom na grudima!

Foto: Tanjug/AP

Kako piše britanski Dejli mejl pozivajući se na lokalne američke medije, devet meseci nakon Midltonove smrti objavljen je izveštaj u kome se konstatuje da je nekadašnji Klintonov savetnik i jedan od poznanika milijardera Džefrija Epstajna, osuđenog seksualnog prestupnika, izvršio samoubistvo.

Mark Midlton (59) je bio specijalni savetnik bivšeg predsednika SAD devedeseih i odobrio je sedam poseta osuđenog pedofila Beloj kući, od 17 puta koliko je Epstin dolazio da se sastane sa zvaničnicima.

Kancelarija šerifa okruga Peri saopštila je da je Midlton pronaćen mrtav 7. maja 2022. sa prostrelnom ranom u grudima, nanetom sačmaricom, i obešen o drvo produžnim gajtanom.

Britanski tabloid "Dejli mejl" preneo je prvi izveštaj zamenika šerifa Džeremija Losona u kome se navodi da mu se u prvom trenutku učinilo da je muškarac bio naslonjen na drvo, da bi kasnije utvrdio da je obešen o gajtan.

Republika

Foto: youtube.com/CBS Evening News

 

- Video sam da je imao prostrelnu ranu na grudima i da je imao čvor vezan u produžetku gajtana koji mu je bio oko vrata i pričvršćen za granu direktno iznad njega - dodao je Loson.

Municija i sanduk za pištolj pronađeni su u Midltonovom vozilu, koje je ostavio u blizini, ali sačmarica nije pronađena.

Uprkos zbunjujućim detaljima slučaja, šerif Skot Montgomeri je rekao da je Midlton očigledno pucao sebi u grudi iz puške i takođe se nekako obesio, preneo je "Arkanzas tajms".

Prema pisanju medija, porodica pokojnog predsedničkog savetnika rekla je da se on "lečio od depresije" pre smrti.

Midlton je napustio Belu kuću u februaru 1995. godine. Sledeće godine, istraga Bele kuće utvrdila je da je "zloupotrebio svoj pristup da bi impresionirao poslovne klijente" što je dovelo do toga da mu je "zabranjen ulazak u Kuću bez odobrenja višeg predstavnika", izvestio je "Dejli mejl".

Midlton je negirao te optužbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

23.02.2023 23:14

Kuca od karata, u originalu.Pogledajte serijal.