TERORISTIČKI NAPAD U JERUSALIMU? Umrlo šestogodišnje dete kada se napadač zakucao u autobusko stajalište

Autor:

Svet

10.02.2023

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Identitet napadača još nije saopšten.

TERORISTIČKI NAPAD U JERUSALIMU? Umrlo šestogodišnje dete kada se napadač zakucao u autobusko stajalište

Foto: Tanjug/AP

Novi teroristički napad dogodio se u Jerusalimu. Najmanje jedna osoba je poginula, dok je šest povređeno kada se automobil zakucao u autobusko stajalište.

Policija je saopštila da se incident dogodio u 13.27 po lokalnom vremenu, a vlasti ne isključuju mogućnhost da je u pitanju teroristički napad.

Dve osobe od šestoro povređenih su u teškom stanju, piše Jerusalem post.

Identitet napadača, kao i mogući motiv još uvek nisu saopšteni. Četiri osobe prevezene su kolima Hitne pomoći u bolnicu.

Podsetimo, dve osobe, otac i sin povređene su u terorističkom napadu na arheološko nalazište Davidov grad u Jerusalimu krajem januara, u drugom napadu za 24 sata.

Napadač je otvorio vatru u ulici Ma'alot, blizu ulaza u lokaciju,a upucala su ga dva obližnja civila koji su nosili licencirano oružje. Terorista je navodno 13-godišnji stanovnik istočnog Jerusalima. Policija je zaplenila oružje koje je nosio.

Prethodno se teroristički napad desio u blizini sinagoge u centru tog grada i tom prilikom je život izgubilo 7 osoba. Napadač je pucao na vernike, nakon čega je neutralisan. 

Troje teže povrešenih su prebačeni u bolnicu Hadasa na planini Skopus. Među njima bili su 20- godišnji mladić koji je bio u teškom stanju i i 14-godišnji dečak, kao i jedna žena od 60 godina.

Palestinci su nakon ovog terorističkog napada slavila na ulicama, preneli su tada izraelski mediji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading