DEČAK (13) IZVEO NOVI TERORISTIČKI NAPAD U JERUSALIMU! Upacali ga naoružani civili! RANJENI OTAC I SIN, NAPADAČ PREŽIVEO! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.01.2023

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe, otac i sin povređene su u terorističkom napadu na arheološko nalazište Davidov grad u Jerusalimu, u drugom napadu u Jerusalimu u poslednja 24 sata.

DEČAK (13) IZVEO NOVI TERORISTIČKI NAPAD U JERUSALIMU! Upacali ga naoružani civili! RANJENI OTAC I SIN, NAPADAČ PREŽIVEO! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Tviter/@GLZRadio

Napadač je otvorio vatru u ulici Ma'alot, blizu ulaza u lokaciju, javlja Jerusalem post.

Napadača su upucala dva obližnja civila koji su nosili licencirano oružje i sada je on zadržan i zbrinut u kolima hitne pomoći, saopštila je izraelska policija.

 

 

Terorista je navodno 13-godišnji stanovnik istočnog Jerusalima. Policija je zaplenila oružje koje je nosio.

Policija i snage Šin Beta stigle su na lice mesta u roku od nekoliko minuta zbog pojačane budnosti policije. Policija trenutno istražuje identitet ubice, a pretresi su u toku u toj oblasti u pokušaju da se otkrije da li je imao bilo kakvu pomoć, navodi Maariv. Među povređenima su 22-godišnji muškarac i 45-godišnji muškarac, obojica u teškom, ali stabilnom stanju sa povredama gornjeg dela tela. Njih dvoje su evakuisani u medicinski centar Shaare Zedek, rekao je portparol MDA. Čovek u svojim dvadesetim je volonter MDA, a stariji muškarac mu je otac.

- Brzo smo stigli na lice mesta i videli nastradale. Bili su potpuno svesni i zadobili su prostrelne rane u gornjim delovima tela - rekao je bolničar MDA Fadi Dekidak.

 

 

- Brzo smo ga smestili u jedinicu intenzivne nege i evakuisali ih sa medicinskim tretmanom koji im je spasio život u bolnicu Shaare Zedek.

Portparol Hamasa Hazem Kasem pozdravio je napad, rekavši: „Herojska akcija u Silvanu je potvrda nastavka akcije otpora na svim okupiranim teritorijama i kao odgovor na zločine okupacije nad našim narodom na svetim mestima.

- Herojska akcija u Silvanu je potvrda nastavka akcije otpora na svim okupiranim teritorijama, a kao odgovor na zločine okupacije nad našim narodom na svetinjama.

Incident se dogodio dan nakon terorističkog napada na sinagogu u naselju Neve Jakov u Jerusalimu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading