GLEDALA SAM U TELEFON, BEBA JE OTPUZALA U REKU! Bacila dete u ledenu vodu i mirno otišla, danas saslušanje majke iz pakla!

Autor:

Svet

04.01.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka (29) iz Grčke, koja je optužena da je bacila svoju 11-mesečnu bebu u ledenu reku 31. decembra u Veriji danas će biti saslušana kod istražnog sudije.

GLEDALA SAM U TELEFON, BEBA JE OTPUZALA U REKU! Bacila dete u ledenu vodu i mirno otišla, danas saslušanje majke iz pakla!

Foto: Facebook

Majka

Majka je zajedno sa bebom napustila porodičnu kuću u selu Aleksandrija, u regiji Imatija, gde je živela sa roditeljima. Navodno je rekla porodici da novogodišnju noć provodi sa prijateljima. Međutim, sutradan se vratila kući, bez ćerke.

Porodica je alarmirala policiju koja je odmah pokrenula istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo. Policija je ispitala majku koja je policajcima prvo nagovestila da je bebu ostavila u napuštenoj kući u Veriji. Međutim, vlasti tamo dete nisu pronašle.

Policija je izvršila pritisak na majku i ona je na kraju rekla da joj je dete upalo u ledenu reku u novogodišnjoj noći.

Republika

Foto: Facebook

 

- Nisam ubila svoje dete, ono je otpuzalo u vodu - rekla je navodno majka policiji ističući da su bili na pristaništu nedaleko od brane.

Majka, koja boluje od psihičkih problema, rekla je da je dete odvela do reke da se igraju, kada je malecka iznenada upala u vodu.

- Bila mi je kod nogu, ja sam držala telefon u rukama kada je upala u reku. Nisam mogla da skočim za njom da je izvučem. Optužuju me da sam uradila nešto što nisam. Mnogo sam volela svoju ćerku - rekla je majka prilikom ispitivanja.

Nakon ispitivanja forenzičara utvrđeno je da je dete umrlo od posledica gušenja, nakon čega je protiv majke pokrenuta istraga i ona je odvedena u pritvor.

Rekonstrukcija jezivog zločina

Oko 13 časova 31. decembra, osumnjičena je zaustavila taksi sa detetom u rukama i iz sela otišla u centar Verije.

Tu je zaustavila drugi taksi, koji ju je odvezao do brane Aliakmonas, nakon čega je šetala gotovo kilometar sa bebom u naručju do mesta gde je dete bacila u vodu.

Republika

Foto: ST/N. Mandić, Pixabay

Ilustracija

Policija procenjuje da je majka, nakon što je izašla iz taksija, pešačila oko 20 minuta, da bi došla do pristaništa. Za sada je nejasno kako je tačno dete završilo u vodi.

Jedan od scenarija koji vlasti ozbiljno razmatraju, uzimajući u obzir ponašanje majke, jeste da je bebu bacila u vodu i potom mirno odšetala odatle.

Naime, svedočenje trećeg taksiste, u čije vozilo je osumnjičena sela nešto posle 16 časova na glavnom putu nedaleko od brane, otkriva da majka uopšte nije delovala uznemireno. Takođe, sama je sa mobilnog pozvala taksi udruženje da naruči vozilo, a snimak razgovora pokazuje da je razgovarala potpuno normalno.

Taksistu je potom zamolila da je odveze do autobuske stanice za međunarodne polaske, gde je uzela sobu u hotelu, u kojoj je bila sve do sledećeg dana.

Ni u jednom trenutku, pa čak i kada se vratila u svoju kuću u selu nedaleko od Soluna, nije potražila pomoć, niti je ikog obavestila šta se dogodilo.

Svojoj majci i dedi, koji su neprekidno pitali gde je dete kada su videli da u kuću ulazi sama, odgovorila je da je "devojčici dobro tamo gde je". Zabrinuti, baba i pradeda nestale bebe su pozvali policiju.

Republika

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Policija nije gubila vreme i odmah je započela istragu. Majka je prvo dovedena na ispitivanje, gde je prvo rekla da je dete ostavila u napuštenoj kući, a naknadno je priznala da je otišla u šetnju sa bebom kod brane Aliakmonas.

Tada je podignuta uzbuna i policija je u 2 sata posle ponoći pronašla i izvukla mrtvu bebu iz ledene reke.

Protohema piše da je upravo majka otkrila policiji tačnu lokaciju gde je bila sa bebom u subotu oko podneva, kada je dete završilo u vodi.

Obilazio ih socijalni radnik

Brat osumnjičene kaže da je radnik Centra za socijalni rad dolazio da obilazi njegovu sestru.

Ujak devojčice, međutim, kaže da je njegova sestra veoma volela svoju ćerku.

- Spavale su zajedno. Zaista ne znam zašto bi ovo uradila - rekao je brat osumnjičene.

Kako tvrdi brat osumnjičene, koja pati od psihijatrijskih tegoba, socijalna radnica je obilazila kuću u kojoj je živela 29-godišnjakinja sa bebom, majkom i dedom, ali je nedavno prekinula posete.

Republika

Foto: pixabay.com

Ilustracija

- Od avgusta, ukupno su bili u kući dva ili tri puta. Moja sestra je uzimala lekove, ali je nedavno prestala da ih uzima. Delovala je dobro i volela je dete - rekao je brat.

On kaže da mu nije jasno zašto bi naudila detetu. S druge strane, kaže da osumnjičena nije u subotu htela da otkrije gde tačno ide.

- Kada se vratila kući bez deteta naš deda je pozvao policiju. Govorila je da je dete dobro. Prvo smo mislili da je devojčica kod svog oca -  kaže brat.

Osumnjičena je, prema rečima porodice, nekoliko puta bila hospitalizovana u Klinici za psihijatrijske bolesti. Poslednji put je bila u bolnici kada je bila trudna.

Porodica je, piše Protothema, planirala narednog dana da proslavi prvi rođendan devojčici. Uoči Nove godine majka je bebi kupovala poklone i haljinice.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena se juče iz pritvora čula sa svojom porodicom i navodno je majku više puta pitala: "Gde mi je dete?", kao da ne razume šta se dogodilo.

Devojčica je sahranjena u ponedeljak na lokalnom groblju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading