EKSPLOZIJA AUTOMOBILA BOMBE U TURSKOJ! Osam policajaca povređeno!

Autor:

Svet

16.12.2022

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parkirano vozilo je eksplodiralo u 5:10 jutros.

EKSPLOZIJA AUTOMOBILA BOMBE U TURSKOJ! Osam policajaca povređeno!

Foto: Tanjug/AP

Osam turskih policajaca povređeno je danas u provinciji Dijarbakir, kada je automobil bomba eksplodirao na auto-putu u trenutku kada je njihov minibus prolazio, saopštili su bezbednosni izvori.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Šojlu izjavio je da su dve osobe privedene i da se veruje da su oni odgovorni za eksploziju, prenosi Rojters.

- Došlo je do eksplozije u parkiranom vozilu u 05:10 sati jutros, u trenutku kada je tu prolazilo policijsko vozilo kojim su se radnici prevozili na posao u Dijarbakiru - rekao je turski ministar.

Kancelarija guvernera Dijarbakira saopštila je da u eksploziji niko nije teže povređen, ali je devet osoba koje su bile u blindiranom minibusu prebačeno u bolnicu na detaljnije preglede.

Eksplozija se dogodila nekih 10 kilometara južno od centra Dijarbakira, najvećeg grada u regionu, saopštili su izvori.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za ovu eskploziju, a kurdski, levičarski i islamistički militanti izvodili su bombaške napade u Turskoj u prošlosti, navodi Rojters.

U najvećem turskom gradu Istanbulu, prošlog meseca je bomba ubila šest ljudi i ranila više desetina njih.

Turska je za tu eksploziju okrivila kurdske militante, a više osoba, uključujući sirijsku državljanku, privedene su kao osumnjičeni, ali ni za ovaj napad nijedna organizacija nije preuzela odgovornost.

Radnička partija Kurdistana (PKK) i kurdska milicija u Siriji (SDF) negirali su umešanost u ovaj incident, navodi britanska agencija, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading