DEŽURNA SESTRA SE ONESVESTILA KAD JE VIDELA BEBU! Devojčica isprepadala sve oko sebe čim je ugledala svet, ali njen ŽIVOT je PRAVA POBEDA! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.12.2022

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tiktokerka ističe da želi da podigne svest o ovom poremećaju, pa postavlja snimke sa devojčicom, a njeni roditelji su saglasni.

DEŽURNA SESTRA SE ONESVESTILA KAD JE VIDELA BEBU! Devojčica isprepadala sve oko sebe čim je ugledala svet, ali njen ŽIVOT je PRAVA POBEDA! (VIDEO)

Foto: Ilustracija: Profimedia

Tiktokerka iz Malezije Rabiatul Adavija često postavlja snimke sa devojčicom koja boluje od tzv. sindrom vukodlaka, ili hipertrihoze.

 

@rabiatuladawiyah8896

Alhamdulillah ... Selesaikan amanah #fypシ #foryou #werewolfsyndrom #bayiviral #kitaprihatin

♬ 1000tahun lamanya by tulus - finn

 

Upoznale su se slučajno, tokom posete jednoj medicinskoj ustanovi, i od tada su se često sastajale. Njeni videi sa devojčicom su veoma popularni i sakupili su desetine miliona pregleda.

Kako prenosi portal edziecko.pl, Rabiatul Adavija je upoznala dete kada je otišla sa svojim detetom na rutinski pregled. U čekaonici je bila Misklijen, devojčica koja boluje od ovog retkog sindroma, kao i njeni roditelji. Među njima se razvilo prijateljstvo i razumevanja, pa su odlučili da nastave druženje. Od tada Adavija redovno objavljuje snimke male Misklijen.

Na ovaj način tiktokerka želi da razbije tabu povezan sa bolešću hipertrihoze. To je genetski poremećaj koji karakteriše prekomerna dlakavost na telu. Ovaj sindrom pogađa i žene i muškarce i može uticati na različite delove tela. Vrlo često je prisutna i gusta dlaka na licu, zbog čega je ovo stanje teško sakriti. Slučajevi hipertrihoze su poznati dugo vremena. Sindrom je prvi put opisan u 17. veku.

Kod osoba sa hipertrihozom, tzv. hirzutizam se pojavljuje na različitim delovima tela. Najčešće pogađa ruke, trup, noge, a takođe i lice, što je posebno neprijatno za osobe koje pate od ovog retkog stanja.

Tiktokerka ističe da želi da podigne svest o ovom poremećaju, pa postavlja snimke sa devojčicom, a njeni roditelji su saglasni. Da korisnici interneta ne bi uvredili malu Misklijen, ispod većine snimaka su zabranjeni komentari. Uprkos tome, tiktokerka se ipak suočava sa povremenim izlivima mržnje.

Kako prenosi portal edziecko.pl, roditelji su rekli da je devojčica takva rođena.

Doktor nije znao šta je uzrok. Dežurna sestra se onesvestila odmah po rođenju deteta – kaže majka devojčice.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading