RUSIJA NEGIRALA NAPAD NA POLJSKU: Oglasilo se rusko Ministarstvo odbrane - evo šta kažu o projektilima koji su "završili" na teritoriji Poljske!

Autor:

Svet

15.11.2022

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izdato je saopštenje Ministarstva odbrane Ruske Federacije povodom izjave poljskih medija i zvaničnika o navodnom padu "ruskih“ projektila na Poljsku.

RUSIJA NEGIRALA NAPAD NA POLJSKU: Oglasilo se rusko Ministarstvo odbrane - evo šta kažu o projektilima koji su "završili" na teritoriji Poljske!

Foto: pixabay.com, Tanjug/AP

Kramlj, raketa

Dve rakete večeras su pale na teritoriju Poljske, a pojedini mediji su preneli da se radi o ruskim projektilima. Zbog toga se pod naznakom hitno oglasilo rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, izjave poljskih medija i zvaničnika o navodnom padu "ruskih“ projektila u rejonu naselja Przedovov u Poljskoj su namerna provokacija u cilju eskalacije situacije. 

 
- Ruskim sredstvima uništenja nisu izvršeni nikakvi udari na ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske državne granice - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Fragmenti koje su poljski mediji objavili u žurbi sa lica mesta u selu Przevodov nemaju nikakve veze sa ruskim oružjem.

Da podsetimo, poljski mediji su preneli da su dve rakete pale su u grad Przevodov u Poljskoj na granici sa Ukrajinom.

Prema prvim informacijama, pogođene su sušare za žito.

Dvoje ljudi je umrlo, a policija, tužilaštvo i vojska su na licu mesta.

- Poljski premijer sazvao je hitan sastanak vladinog Komiteta za bezbednost i odbranu -saopštio je njegov portparol.

Republika

Foto: Twitter/Amichai Stein

Dve rakete pale na teritoriju Poljske

Vatrogasna služba je ranije potvrdila da je došlo do eksplozija u Przevodovu.

- Razlozi za ovaj događaj trenutno nisu poznati - rekao je u intervjuu za Radio Lublin portparol okružnog štaba Državne vatrogasne službe u Hrubešovu, stariji kapetan Marcin Lebjedovič i dodao:

- Dobili smo dojavu o eksploziji u sušari. Zapravo, po dolasku potvrđujemo da se tako nešto dogodilo. Dve osobe su preminule na licu mesta. Trenutno obezbeđujemo mesto događaja i osvetljavamo prostor akcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading