RUSIJA NARUČUJE NOVO ORUŽJE? Zelenski: U Donjecku je pakao, vode se krvave borbe

Autor:

Svet

13.11.2022

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izvoru TASS-a dodatni ugovor uključuje nekoliko desetina raketa.

RUSIJA NARUČUJE NOVO ORUŽJE? Zelenski: U Donjecku je pakao, vode se krvave borbe

Foto: prinscreen

Rusko ministarstvo obrane naručilo je novu seriju najmodernijih hipersoničnih raketa Cirkon, rekao je izvor blizak vojnoj agenciji za rusku državnu novinsku agenciju TASS.

-Kao što je ranije objavljeno, prvi ugovor za proizvodnju serije Cirkon potpisan je u leto 2021. Dodatni ugovor - ove jeseni - rekao je izvor ne navodeći točan datum.

Prema izvoru TASS-a, dodatni ugovor uključuje nekoliko desetina raketa i trebalo bi da bude realizovan 2023. godine, prenosi Index.hr.

TASS je objavio da još nema službenu potvrdu informacija koje je izneo izvor.

Ranije su ispitivanja rakete održana na fregati Severne flote Admiral Gorškov. Rusija je 2021. započela prva testiranja oružja sa podmornice na nuklearni pogon Severodvinsk.

Početkom novembra TASS je saopštio da je dizajniran i izrađen mobilni obalski lanser za rakete.

Zelenski: U Donjecku je pravi pakao

Ukrajina je uspela da sprovede uspešne operacije u Hersonu i u drugim mestima delimično zbog toga što je regija Donjeck pružila snažan otpor ponovnim ruskim napadima, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook/національна поліція

Donjeck

 

- Tamo je pravi pakao, svaki dan vode se krvave bitke. Međutim, naše trupe se brane hrabro - trpe užasan pritisak okupatora, čuvaju naše odbrambene linije - rekao je.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook/Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski

 

- Zahvaljujući jakoj odbrani u Donjeckoj regiji, možemo izvoditi ofanzivne operacije na drugim frontovima. Zahvaljujem svim našim vojnicima koji su branili Ukrajinu u ovim posebno teškim borbama u Pavlivki, Marinki, Pervomajskoj i Avdivki - rekao je Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading