40 PROJEKTILA NA GRADOVE OD KIJEVA DO ODESE: Brutalan napad Rusije, osveta za Sevastopolj! (VIDEO)

Autor:

Svet

31.10.2022

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage izvele su jutros raketne napade na više gradova u Ukrajine, prenose ukrajinski mediji pozivajući se na regionalne vlasti.

40 PROJEKTILA NA GRADOVE OD KIJEVA DO ODESE: Brutalan napad Rusije, osveta za Sevastopolj! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko rekao je da postoje informacije da je 40 ruskih projektila bilo u vazdušnom prostoru Ukrajine, prenosi Unian.

Kako se navodi, raketirani su Kijev, Nikolajevska oblast, Harkov, Zaporožje, kao i Vinicka i Čerkaška oblast.

Predstavnici regionalnih vlasti saopštili su da su u Harkovu, Zaporožju i Čerkaškoj oblasti na meti bili važni infrastrukturni objekti.

 

Sekretar Gradskog veća Zaporožja Anatolij Kurtev izjavio je da je posle napada došlo do nestanka struje, prenosi Interfaks Ukrajina, dok Unian navodi da je u gradu obustavljen rad metroa.

 

Kabinet Zelenskog se oglasio: Vanredne restrikcije struje

- Uvode se vanredne nestanke struje širom Ukrajine zbog masovnog granatiranja kritične infrastrukture - saopšteno je u kabinetu ukrajinskog predsednika.

 

Kličko 350.000 stanova ostalo bez struje

Kao rezultat napada na Kijev, oštećen je objekat koji snabdeva strujom oko 350.000 stanova, rekao je gradonaćelnik Kijeva Vitalij Kličko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Krta

31.10.2022 08:25

Tako treba,šta su mislili...