HITNI SASTANCI U KINI! Amerika ih pogodila tamo gde ih najviše boli!

Autor:

Svet

20.10.2022

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Administracija predsednika SAD DŽoa Bajdena je ovog meseca donela obiman set mera o kontroli izvoza s ciljem da uspori tehnološki i vojni napredak Pekinga.

HITNI SASTANCI U KINI! Amerika ih pogodila tamo gde ih najviše boli!

Foto: Tanjug/AP

Kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija sazvalo je tokom minule nedelje niz hitnih sastanaka s vodećim proizvođačima poluprovodnika, kako bi procenili štetu zbog odluke Vašingtona da se Kini ograniči pristup američkim čipovima, izveštava "Blumberg njuz".

Ministarstvo je pozvalo rukovodioce kompanija, među kojima i šefove Jangce Memori Tehnolodžisa i Doning Informejšen Indastrija, specijaliste za superkomjutere, na sastanke iza zatvorenih vrata, navodi se u izveštaju.

Administracija predsednika SAD Džoa Bajdena je ovog meseca donela obiman set mera o kontroli izvoza s ciljem da uspori tehnološki i vojni napredak Pekinga, uključujući meru kojom se Kini uskraćuje pristup određenim poluprovodničkim čipovima proizvodenim bilo gde u svetu pomoću američkih alata.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Za sada toliko

20.10.2022 12:45

Kakav cirkus od bivse sile broj jedan. Koprcajte se jos malo, uz pomisao da jos mozete da maltretirati koga i kako hocete. Moze da ih malo uspori, ali vi im više ne mozete nauditi, nikako. To vazi isto i za Saudijska Arabiju. Zajedno sa vama ce crci i vasi potrči. Kolektivna kataklizma zapada. A bogami to ce sepreneti i na sve 'medije' koje ih bezdusno prate i podržavaju. To vazi izmedju ostalog i na VAS DEBILSKI LIST. Ima ih jos par ovde, ali cete svi ZAJEDNO u isti kos.... NA DJUBRE, gde vam je i mesto. Ajd pa tako. 😁