OPTUŽNICA PROTIV HANTERA BAJDENA U RUKAMA TRAMPOVOG TUŽIOCA: Progovorili federalni agenti, advokati odbrane prete odmazdom!

Autor:

Svet

07.10.2022

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hanter Bajden, kontroverzni sin američkog predsednika Džo Bajdena, poznat po skandalima o kojima bruje svetski mediji, mogao bi da se nađe saveznoj optužnici zbog utaje poreza i davanja lažnih izjava u vezi sa kupovinom oružja.

OPTUŽNICA PROTIV HANTERA BAJDENA U RUKAMA TRAMPOVOG TUŽIOCA: Progovorili federalni agenti, advokati odbrane prete odmazdom!

Foto: Tanjug/AP

Ovu informaciju obelodanio je Vašington post dodajući da je odluka o podizanju optužnice protiv sina predsednika SAD na plećima Dejvida Vajsa, tužioca iz Delavera koji treba da preseče da li će krivično goniti Hantera.

Ono što je posebno zanimljivo je da Vajs imenovan od strane bivšeg predsednika Donalda Trampa.

- Federalni agenti smatraju da su prikupili dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Pre nekoliko meseci utvrdili su i sastavili održiv krivični slučaj protiv mlađeg Bajdena - navodi Vašington post pozivajući se izjave neimenovanog agenta upućenog u istragu. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hanter Bajden

Sa druge strane, Kris Klark, advokat Hantera Bajdena rekao je da je savezno krivično delo da federalni agent oda informacije o tako krupnoj istrazi kao što je istraga protiv Hantera Bajdena.

- Očekujemo da će Ministarstvo pravde marljivo istražiti i krivično goniti takve aktere - naveo je Klark.

"Vašingon Post" u svom izveštaju napominje da potencijalna optužba u vezi sa oružjem potiče od Hanterove kupovine pištolja u oktobru 2018, zbog čega je morao da popuni savezni obrazac u kojem se pita da li je korisnik ili zavisnik od narkotika.

Hanter je na to pitanje odgovorio „ne", iako je u to vreme bio korisnik kreka kokaina, prema knjizi koju je kasnije napisao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading