PUTINU JE DANAS ROĐENDAN! Čestitke stižu sa svih strana, oglasio se i Kim Džong Un!

Autor:

Svet

07.10.2022

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas, 7. oktobra, slavi 70. rođendan. Lideri Belorusije i Severne Koreje već su uputili rođendanske čestitke ruskom predsedniku.

PUTINU JE DANAS ROĐENDAN! Čestitke stižu sa svih strana, oglasio se i Kim Džong Un!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko siguran je da će Minsk i Moskva zajedno adekvatno odgovoriti na globalne izazove i da će dostići novi nivo strateškog partnerstva.

- Primite moje najsrdačnije čestitke povodom jubileja. Kao pravi lider velike sile, donosite promišljene i teške odluke u cilju osiguravanja nezavisnog razvoja Rusije i zaštite tradicija i vrednosti ruskog naroda - istakao je predsednik Belorusije.

Lukašenko je naglasio da veoma ceni otvorene i poverljive odnose sa predsednikom Rusije, kao i ravnopravan i plodotvoran dijalog koji služi jačanju savezničkih belorusko-ruskih veza.

Beloruski lider je poželeo Putinu „odlično zdravlje, stvaralačka dostignuća na dobrobit ruske države i dug život u okruženju porodice pune ljubavi i pouzdanih prijatelja“.

Lider Severne Koreje Kim DŽong Un u rođendanskoj čestitki upućenoj ruskom predsedniku izrazio je nadu da će njegovi lični prijateljski odnosi sa Putinom igrati veliku ulogu u neprekidnom jačanju i razvoju prijateljstva između dve zemlje. On je poželeo ruskom lideru dobro zdravlje, sreću i veliki uspeh u radu, saopštila je korejska Centralna telegrafska agencija.

- Drago mi je što uzajamna podrška i saradnja između dve zemlje u borbi za dalji razvoj tradicionalnih korejsko-ruskih odnosa jačaju bez presedana, u duhu sporazuma postignutih na našem prvom sastanku u Vladivostoku 2019. godine - napisao je Kim DŽong Un.

Ruskom predsedniku je rođendan čestitao i lider Čečenije Ramzan Kadirov.

- U sudbini čečenskog naroda predsednik Rusije Vladimir Putin odigrao je ključnu ulogu. U najtežim vremenima za region on je odlučno podržao pravac našeg prvog predsednika, heroja Rusije Ahmata Hadži Kadirova, spasao je republiku, podigao je iz ruševina, a zajedno sa tim i svu Rusiju od totalnog nasilja međunarodnog terorizma i banditizma - napisao je Kadirov na Telegramu.

Prema njegovim rečima, predvodeći zemlju koja je bila u dubokoj političkoj i ekonomskoj krizi, Putin je uspeo da reši glavne probleme države i da pretvori Rusiju u jednu od najmoćnijih svetskih sila.

- Tu očiglednu i neospornu činjenicu ne može pobiti ni kolektivni Zapad, ni Evropa, a pogotovo ne Ukrajina. I tako će biti uvek! Putin je promenio svetsku poziciju Rusije i naterao ih je da uzimaju u obzir stav naše velike države - napisao je Kadirov.

Rođendansku čestitku su ruskom lideru uputili i predsednik Nikaragve Danijel Ortega i njegova supruga, potpredsednica Vlade Rosario Muriljo, prenela je televizija „Kanal 4“.

Kako je ranije saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ruski lider će rođendan provesti radno.

 

Komentari (1)

Loading
Ana

07.10.2022 10:58

SREĆAN ROĐENDAN PREDSEDNIČE 🌺🌺🌺