PUTIN NA KORAK OD UPOTREBE TAKTIČKE NUKLEARKE?! Sprema se evakuacija u bunker sudnjeg dana u Sibiru, ONI SU NA SPISKU ODABRANIH!

Autor:

Svet

04.10.2022

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji će u petak napuniti 70 godina, sprema se da donese ključne odluke o pokretanju taktičkog nuklearnog udara na Ukrajinu, piše Dejli mejl pozivajući se na izjave generala tajne službe SVR.

PUTIN NA KORAK OD UPOTREBE TAKTIČKE NUKLEARKE?! Sprema se evakuacija u bunker sudnjeg dana u Sibiru, ONI SU NA SPISKU ODABRANIH!

Foto: Ilustracija: PIxaby,Tanjug/AP

Svet strahuje od narednih Putinovih poteza

Kako se navodi u članku britanskog tabloida izrazito anti-putinovski nastrojenog, šef Kremlja već je obavestio članove svoje najbliže porodice, uključujući i navodnu ljubavnicu gimnastričarku Alinu Kabaevu da se spreme na mogućnost brze evakuacije.

Prema navodima Dejli mejla, na teritoriji Ruske Federacije nalazi se više "bunkera sudnjeg dana", od kojih su dva u Sibiru - jedan na poluostrvu Jamal, a drugi na planimama Altaj.

Za koga nema mesta?

- Rođaci i prijatelji biće unapred sklonjeni u bunkerima ako bude doneta odluka o taktičkom nuklearnom udaru. Alina Kabaeva sa decom upozorena je na mogućnost hitne evakuacije. Ali, nisu svi u rukovodstvu Rusije imali sreće. Putin je naredio da se, u slučaju nuklearne pretnje, evakuiše „neophodan minimum" ruskih zvaničnika - navodi se u izveštaju uz preciziranje da se na spisku onih koji će biti evakuisani i premijera Mihail Mišustin i predsednika parlamenta Vjačeslav Volodina.

Republika

Foto: www.profimedia.rs/AP/Tanjug/AP

 

Takođe, kako se dalje ističe, to bi uključivalo i ruskog državnog tužioca, rukovodstvo Saveta bezbednosti kao i ljučne zvaničnike njegove predsedničke administracije i tri bezbednosne i špijunske službe, FSB, FSO, SVR sa njihovim porodicama.

Navodna evakuacija uključuje i Putinovu najstariju ćerku Mariju Voroncovu (36), genetičarku, i Katerinu Tihonovu (35) plesačicu 'rokenrola', kao i navodnog Putinovog misterioznog sina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Sa druge strane, ono što bode oči, kako piše britanski tabloid, na spisku nije Dmitrij Medvedev, nekadašnji predsednik i premijer Ruske Federacije, kao i Putinovo nepriznato dete Luiza Rozova. 

Šamanski obred "ptice koja gori"

Inače, general SVR na koga se poziva Dejli mejl tvrdi da je Putin nakon prisajedinjenja četiri oblasti na istoku Ukrajini otišao u Sibir, iako je Kremlj u javnosti pokušao da stvori drugačiju sliku.

- Putinova kancelarija je saopštila da se predsednik u ponedeljak sastao sa ministarkom kulture Olgom Ljubimovom u Kremlju. Sednica je zapravo održana dan ranije. Umesto toga, predsednik se susreo sa šamanima koji su za Putina izveli „obred" koji uključuje „pticu koja gori" koja bi mogla da označava „pobedu i smrt", prepustivši tumačenje „predsednikovoj bolnoj fantaziji" - navodi se.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading