ŠTA PITAJU MUŠKARCE OD 25 DO 35 GODINA KOJI HOĆE DA NAPUSTE RUSIJU? Opsadno stanje na aerodromu Vnukovo, rigorozne kontrole! (FOTO)

Autor:

Svet

22.09.2022

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na moskovskom aerodromu Vnukovo vlada opsadno stanje nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio delimičnu mobilizaciju, prenose strani mediji.

ŠTA PITAJU MUŠKARCE OD 25 DO 35 GODINA KOJI HOĆE DA NAPUSTE RUSIJU? Opsadno stanje na aerodromu Vnukovo, rigorozne kontrole! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Granične kontrole na samom aerodromu u noći između 21. i 22. septembra postale su rigorozne, a muškarci koji žele da napuste Rusiji suočavaju se sa brojnim pitanjima.

Kako je objavljeno na pojedinim ruskim Telegram kanalima ali i na Tviteru, muškarci starosti između 25 i 35 godina odvojeni su posebnim punktom, a prilikom pasoške kontrole moraju da polože račune o razlozima napuštanja Rusije.

 

Između ostalog, oni moraju da odgovore na pitanje kada su kupili kartu, da li postoji povratna karta, koja je svrha putovanja.

Takođe, oni moraju da odgovore na pitanje i da li su služili u armini, i ako nisu, zbog čega.

Zatim ih devojka ponovo otprati do pasoške kontrole i daje znak da može da prođe, a graničar ponovo postavlja neka dodatna pitanja - navodi se na jednom od Telegram kanala.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin u sredu je obelodanio delimičnu mobilizaciju ruske vojske, a ministar odbrane Sergej Šojgu precizirao je da je reč o 300.000 rezervista.

O tome ko je izuzet od regrutacije Republika je već pisala, a detalje možete pročitati u posebnom tekstu.

Nakon objavljivanja informacije o mobilizaciji veliki broj Rusa pokušao je da napusti zemlju, a organizovani su i protesti u velikim gradovima.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Поп

23.09.2022 06:31

Једно је сигурно. Дезертера је уек било а руси нису баш неке патроте да би бранили своју државу.