POLJSKA ZABRANILA RUSKIM DRŽAVLJANIMA ULAZAKU ZEMLJU: Jedini put za EU preko ove zemlje

Autor:

Svet

08.09.2022

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljska je odlučila da se pridruži Estoniji, Letoniji i Litvaniji u formiranju regionalnog bloka koji će ograničiti Rusima ulazak u njihove zemlje, među kojima su i oni koji imaju vize Evropske unije (EU) koje su izdale druge šengenske države.

POLJSKA ZABRANILA RUSKIM DRŽAVLJANIMA ULAZAKU ZEMLJU: Jedini put za EU preko ove zemlje

Foto: pixabay.com

To znači da će Finska biti jedini otvoreni kopneni put u EU, prenosi Radio slobodna Evropa.

Litvanija, Letonija i Estonija su se ove nedelje dogovorile da ograniče ulazak ruskih državljana u svoje zemlje iz Rusije i Belorusije.

"Neprihvatljivo je da, dok su ljudi u Ukrajini mučeni i ubijani, gradjani iz agresorske države Rusije mogu slobodno putovati unutar EU", navodi se u saopštenju poljske vlade i dodaje da bi nove mere trebale stupiti na snagu do 19. septembra.

Rusija je svoje akcije u Ukrajini opisala kao "specijalnu vojnu operaciju" i odbacila optužbe da su njene snage počinile kršenje prava tokom sukoba.

"Mere se donose na osnovu zajedničkog obrazloženja zaštite javnog reda i unutrašnje sigurnosti, kao i ukupne sigurnosti našeg zajedničkog šengenskog prostora", saopštila je poljska vlada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Šta reći sem

08.09.2022 15:58

Fašizam na delu.