RUSI USTALI PROTIV MOBILIZACIJE: Organizuje se veliki protest - zbog čega će majke i deca liti suze?

Autor:

Svet

21.09.2022

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret Vesna (Proleće) pozvao je na sveruski protest protiv delimične mobilizacije, koju je danas najavio ruski predsednik Vladimir Putin.

RUSI USTALI PROTIV MOBILIZACIJE: Organizuje se veliki protest - zbog čega će majke i deca liti suze?

Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi ruska Meduza, aktivisti pozvali građane da se večeras u 19h, po lokalnom vremenu, okupe u centrima svojih gradova.

"Hiljade ruskih muškaraca – naših očeva, braće i muževa – biće bačeni u ratnu mašinu za mlevenje mesa. Za šta će umrirati? Zbog čega će majke i deca liti suze", poručila je organizacija na Telegramu.

Pokret je ranije pozvao ruske vojnike da odbiju da učestvuju u ratu i da se predaju. To je bilo pre nego što je Državna duma usvojila izmene Krivičnog zakona prema kojima je dobrovoljna predaja krivično delo.

Vladimir Putin je danas potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji u Rusiji. Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, biće pozvano 300.000 rezervista.

Mobilizacija će se odnositi na one koji su služili, imaju vojnu specijalnost ili borbeno iskustvo i stupa na snagu odmah.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading