VELIKA POTRAGA ZA RUSKIM ŠPIJUNIMA! Grad se zatvara dok KRTICE NE IZAĐU NA VIDELO!

Autor:

Svet

25.07.2022

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Guverner jugozapadnog ukrajinskog grada Nikolajeva, Vitalij Vik, najavio je potpuno zatvaranje grada kako izjadnici i špijuni ne bi pobegli.

VELIKA POTRAGA ZA RUSKIM ŠPIJUNIMA! Grad se zatvara dok KRTICE NE IZAĐU NA VIDELO!

Foto: Tanjug/AP

Jugozapadni ukrajinski grad Nikolajev trebalo bi da bude potpuno zatvoren narednih dana, otkrio je guverner Vitalij Vik.

- Ekstremna mera je potrebna da bi se uhvatili špijuni i saboteri za koje se veruje da su u dosluhu sa Rusijom - izjavio je Vik u intervjuu za britanski Telegraf.

Do sada su gradske vlasti i vojska uhapsile dvanaest osoba za koje se veruje da rade za Rusiju usred sukoba koji je u toku, otkrio je Kim. Upitan o broju navodnih špijuna, guverner je priznao da sumnja da su bukvalno svi u gradu izdajnici.

- Sumnjam na sve i imam tajnu strategiju da uhvatim i otkrijem špijune -  rekao je Kim dodajući da je potrebno imati bistru glavu kao i vatreno srce da bi se suočili sa ruskim snagama. 

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski vojnici vežba

Ova primedba je došla kao očigledno poštovanje izjavi koja se  pripisuje boljševičkom revolucionaru Feliksu Džeržinskom, da pravi agent bezbednosti treba da ima "bistru glavu, vrelo srce i čiste ruke“. Ovo poslednje se, očigledno, ne odnosi na ukrajinske lovce na špijune.

Ranije ove nedelje, Krim je najavio nagradu od 100 dolara za savete o navodnim saboterima i špijunima. Kompenzacija će doći u zamenu za informacije o "onima koji otkriju okupatorima mesta razmeštanja ukrajinskih trupa“, rekao je on i dodao da će napojnica od 100 dolara biti plaćena samo za verodostojne izveštaje.

Više ukrajinskih zvaničnika je u više navrata alarmiralo zbog navodne široke "saradnje“ i "izdaje“ među građanima zemlje i zaposlenima u bezbednosnim agencijama. Ovo pitanje dovelo je do pada generalnog tužioca Irine Venediktove i šefa najviše bezbednosne agencije u zemlji Ivana Bakanova.

Dvoje zvaničnika je tokom nedelje otpustio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, koji je rekao da je "registrovan oko 651 krivični slučaj veleizdaje i saradnji zaposlenih u tužilaštvu, predistražnim istražnim organima i drugim agencijama za sprovođenje zakona", prenosi Mondo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivica

25.07.2022 14:41

Ovo me podseća na lov veštica. Službe to trebaju da rade, a ne običan narod. Ili se ni službama ne veruje?