SNIMAK ORGIJA S PROSTITUTKAMA JE ZNAČIO KRAJ! Šokantne tvrdnje britanskog novinara: Ovaj događaj je ključan za uspon Vladimira Putina

Autor: Republika

Svet

10.07.2022

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni britanski novinar Džon Svini tvrdi da ima neverovatne podatke iz života čoveka čija biografija ne prestaje da intrigira čitav svet.

SNIMAK ORGIJA S PROSTITUTKAMA JE ZNAČIO KRAJ! Šokantne tvrdnje britanskog novinara: Ovaj događaj je ključan za uspon Vladimira Putina

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Uspon ruskog predsednika Vladimira Putina (69) oduvek je intrigirao čitav svet budući da je reč o jednom od najkontroverznijih, ali ujedno i najmoćnijih lidera današnjice, a malo ko zna da je za to što se on devedesetih godina prošlog veka bukvalno preko noći vinuo u nebesa zaslužan, ni manje ni više, nego jedan porno-snimak. 

Reč je, naime, o video zapisu koji je emitovan neposredno nakon što je aktuelni lider Ruske Federacije postavljen na čelno mesto Federalne službe bezbednosti (FSB) i čuvara tajni Kremlja. Bilo je to 1998. godine i baš u vreme kada je otprilike tadašnji Državni tužilac Rusije, Jurij Skuratov, sada sedamdesetogodišnjak, pokrenuo opsežnu istragu o sumnjivim poslovanjima i navodnim gangsterskim biznisima najmoćnijih ruskih oligarha i tadašnjeg predsednika zemlje, Borisa Jeljcina. Sasvim očekivano, u istrazi se spominjalo i ime Vladimira Putina. 

A onda se jedne noći dogodilo nešto potpuno neočekivano. U udarnom terminu ruske državne televizije najednom je emitovan više nego eksplicitan video-zapis sredovečnog čoveka kako orgija s dve mlade prostitutke u prostoriji nalik na sobičak nekakvog jeftinog, zabačenog moskovskog motela. Sve je brujalo! Na crno-belom zapisu, nastalom najverovatnije pomoću loše sigurnosne kamere, navodno se nalazio niko drugi do tužilac Skuratov. 

Iako se tada još moćni pravnik zdušno borio da dokaže kako snimak ne prikazuje njega i da je sve notorna laž i nameštaljka, karijera Skuratova se u trenu urušila kao kula od karata, a istraga o kriminalnim poslovima u samom srcu Kremlja nestala je kao da je nikada nije ni bilo. 

Republika

Foto: Printscreen/NTV/BBC

Delovi snimka koji je preokrenuo sve 

Te detalje iz vremena koje je umnogome odredilo budućnost Rusije kakvu je danas poznajemo, kao i put Vladimira Putina ka mestu jednog od najsnažnijih lidera današnjice, otkrio je u svom autorskom tekstu britanski istraživački novinar Džon Svini. Reč je o čoveku koji 20 godina izučava život šefa Kremlja i koji se trenutno nalazi na frontu u Ukrajini odakle svakodnevno izveštava o dešavanjima iz ratom pogođene zemlje. 

Prema njegovim rečima, Putin je čovek koji je toliko užasnut idejom o sopstvenoj smrti i mogućnosti da ga izdaju najbliži saradnici da čak ni svojim generalima nije rekao da će napasti Ukrajinu sve do noći pre nego što su ruski tenkovi prešli granicu ka susednoj zemlji.

- Verovao je da će pobednički paradirati glavnim trgom u Kijevu u roku od 72 sata - napisao je Svini u autorskom tekstu za Dejli mejl, pa otkrio mnoge detalje o očajnom stanju u kakvom se, prema njegovim tvrdnjama, nalaze ruski vojnici.

- Oni su toliko gladni, dolaze kod seljaka i mole njih za hranu. Rekli su mi meštani. Njihovi komandanti žele da se bore, ali oni su previše zauzeti tražeći otpatke za jelo. Ukrajinski vojnici pronašli su napuštene ruske tenkove sa hranom kojoj je rok istekao pre sedam godina. Mnogo pre rata, postojali su izveštaji da su vojnici hranjeni paprikašom napravljenim od konzervirane hrane za pse, preimenovane u govedinu vrhunskog kvaliteta. Dok ruske trupe preživljavaju od trule hrane, sveže verzije njihovih paketa obroka mogu se slobodno kupiti na ruskom ekvivalentu ibeja za šaku rubalja - naveo je Svini. 

 


Kako je naglasio britanski reporter, to je vrhunski primer korupcije koja ubija rusku ratnu mašinu.

 

- Korupcija je toliko rasprostranjena da svi, od najviših do najnižih privatnika, traže da iz države izvuku svaku rublju koju mogu. U srcu prevare sa obrocima je jedan od Putinovih omiljenih gangstera, Jevgenij Prigožin. Poznat je kao Putinov kuvar jer njegova ketering kompanija ima ugovor vredan više milijardi rubalja za snabdevanje hranom ruske vojske. Smatra se da je Prigožin odgovoran i za ozloglašenu rusku internet propagandnu mašinu koja ispumpava otrov Zapadu, kao i za ubilačku kompaniju plaćenika iz Vagner grupe koja posluje u Ukrajini. Prigožin je nekada bio hulja koji je odležao devet godina zatvora zbog krađe, prevare i kriminala. Poput Putina, odrastao je u Lenjingradu (danas Sankt Peterburg), na pogrešnoj strani koloseka - naglasio je Svini, pa se dotakao nekih od najneverovatnijih detalja iz života Vladimira Putina. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin, poznatiji i kao Putinov kuvar 

- Putin je rođen u oktobru 1952. kada je Staljinu ostalo još pet meseci života. Njegova majka i otac radnici u fabrici doživeli su da njihova prva dva sina umru kao dečaci. Vladimir je rođen kada je njegova majka imala 41 godinu. Postoji jedna zanimljivost u priči o njegovom detinjstvu. Naime, jedna etnička Ruskinja koja živi u Gruziji tvrdi da je Putin njen sin kopile. Ona kaže da je njegov otac pobegao i da njen novi čovek nije želeo da Vova (prim. aut. ruski nadimak za Vladimira) živi sa njima. Penzionisana učiteljica Nora Gogolašvili je potvrdila priču te žene, koja bi mogla mnogo da objasni o Putinu. Drugi to osporavaju - siguran je Svini. 

Nastavio je da je, ono što je sigurno, Putin imao teško detinjstvo. 

- Ono što je sigurno jeste da je Putin odrastao u sumornom stanu na petom spratu koji su delili sa još dve porodice. Vera Dmitrijevna Gurevič bila je njegova učiteljica koja je ispričala kako je on živeo - podsetio je Britanac, pa citirao njene reči.

 

 

- Imali su užasan stan. Sve prostorije su bile zajedničke i bilo je mnogo hladno. Jednostavno užasno. Nije bilo tople vode, nije bilo kupanja - govorila je učiteljica. 

Putin je bio mali i neuhranjen, ali je ubrzo stekao reputaciju ozbiljnog borca. Zarina Zabriski, ruska spisateljica prognana u SAD, istraživala je Putinovu prošlost i rekla da je sa oko 12 godina duboko ušao u borilačke veštine. Učio je džudo i samoodbranu bez oružja pod Leonidom Usvjacovim, profesionalnim rvačem, zvanim Sportista. Usvjacov je, takođe, kako tvrdi Zabrinskijeva, bio šef organizovane kriminalne grupe sa osudama za prevaru i silovanje. Na njegovom nadgrobnom spomeniku piše: "Mrtav sam, ali mafija je besmrtna." 

- Mnogi Putinovi džudo-prijatelji su još deo njegove bande. Neki su milijarderi. Početkom 1970-ih, Usvjacov je uveo Putina na Lenjingradski državni univerzitet, gde je jedan od njegovih profesora bio Anatolij Sobčak. On će se 1991. ponovo pojaviti kao gradonačelnik Sankt Peterburga. S druge strane, Putin se 1975. priključio KGB, što je bio put za izlazak iz siromaštva za mnoge mlade Ruse. Obuka je bila intenzivna. Kaže se da su polaznici na početku kursa dobijali štene, koje su, kada bi diplomirali morali da zadave sopstvenim rukama - otkrio je Svini. 

 

 


Putinov prvi posao je nakon obuke bio praćenje stranaca i konzularnih službenika u Lenjingradu. Tamo je upoznao Ljudmilu Škrebnevu, hostesu Aeroflota, i venčali su se 1983. godine. Druga dužnost mu je bila u Drezdenu u komunističkoj istočnoj Nemačkoj, gde se sugeriše da je odgovoran za naoružavanje terorističke grupe sa krajnje leve strane u Zapadnoj Nemačkoj, Frakcije Crvene armije. Tamo je navodno stekao neke korisne prijatelje u tajnoj policiji, od kojih je jedan bio Matijas Varnig, sada bankar, koji je bio nemački frontmen za projekat Severni tok.

 

 

Kada je 1989. pao Berlinski zid, Putin se zatekao kako ubacuje dosije KGB u kotao u podrumu svoje poslovne zgrade dok nije napukao, slomljen od prevelike vrućine.

- Njegova tragedija bila je u tome što nije imao saznanja iz prve ruke o neuspehu Sovjetskog Saveza. Umesto da sazna o endemskim propustima koji su doveli do katastrofe nuklearne elektrane u Černobilu ili nesreće Sovjeta u Avganistanu, on je progutao glupost da je kolaps sovjetske imperije rezultat zapadne prevare i domaće izdaje - naglasio je britanski novinar, pa nastavio o Putinovom usponu na političkoj sceni. 

- Možda su Putinove veze u podzemlju naterale njegovog bivšeg univerzitetskog profesora Anatolija Sobčaka da ga imenuje za zamenika gradonačelnika postsovjetskog Sankt Peterburga. U gradu su se tada uveliko zbijale šale da je Sobčak bio gradonačelnik danju, a Putin noću. Iza kulisa, Putin je prodavao licence, dozvole i papire kako bi omogućio biznismenima, skoro uvek povezanim sa mafijo, da ostvare priličan profit. Sa svoje strane, i Sobčak i Putin su se obogatili. Obrazac koji je Putin sledio kao ruski predsednik od 2000. postavljen je u Sankt Peterburgu - stvaranje korumpiranog sistema, okretanje snaga reda i zakona iznutra naopačke, kao i korišćenje KGB za sprovođenje njegove volje - siguran je Svini. 

U to vreme Putin je navodno sklopio i neke od ključnih veza sa ozloglašenom kriminalnom organizacijom u Sankt peterburgu, bandom Tambov. 

 

 

- Zbližio se sa tambovskom kriminalnom bandom, najvećom u Sankt Peterburgu, koja je bila povezana sa Romanom Cepovim, osnivačem bezbednosne firme za pružanje zaštite Putinu i Sobčaku. Rečeno je da je taj čovek bio posrednik između Putina i mafije, rukujući pritom "crnom gotovinom". Cepov je hapšen više puta, ali optužbe nikada nisu opstajale. Takođe, preživeo je pet pokušaja ubistva i navodno je Putinovoj supruzi Ljudmili dao smaragd ukraden iz Južne Koreje. Na kraju je ipak otrovan - otkrio je Britanac i naglasio kako je još jedna harizmatična ličnost iz tog perioda, koja je uočila Putinovu korisnost, bio Boris Berezovski, briljantni matematičar, a kasnije diler automobila, kome je bila potrebna dozvola za izgradnju garaže za servisiranje luksuznih Mercedesa i BMV uvezenih iz Nemačke.

- Kada je Sobčak ostao bez funkcije 1996, preporučio je Putina ruskom lideru Borisu Jeljcinu. On mu je dao posao u odeljenju za imovinu Kremlja. Tajming je navodno bio slučajan: nova klasa oligarha krala je milijarde od ruske javnosti. Roman Abramovič i njegov tadašnji mentor, Berezovski, slomili su nameštenu aukciji za sibirskog naftnog giganta Sibnjeft, uloživši po 100 miliona dolara za kompaniju vrednu na stotine milijardi. Oleg Deripaska je uradio nešto slično sa svojim rudnicima i topionicama aluminijuma u ​​Sibiru. Kada su Jeljcinove ankete pale, oligarsi su kupili izbore za njega, ali su počeli da traže pouzdanijeg frontmena. Berezovski je predložio Putina - naglasio je Svini i istakao kako je sve ostalo stvar istorije. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bil Klinton i Boris Jeljcin 

Nakon što je propala istraga koju je pokrenuo Skuratov, Jeljcin je Putina postavio za vršioca dužnosti premijera, a ubrzo, već 2000. je jjegova kandidatura za predsednika prošla besprekorno.

- Bio je veoma popularan među ruskim biračkim telom, a slavili su ga i zapadni lideri jer je delovao tako različito od Jeljcina - trezven, odmeren i koherentan. Ali bilo je ljudi koji su znali za njegovo vreme u Sankt Peterburgu. Jedan od njih bio je njegov najstariji prijatelj u politici, Anatolij Sobčak. Tri dana nakon što je Putin zatražio od Sobčaka da vodi kampanju za njega u Kalinjingradu, ruskoj enklavi između Poljske i Litvanije, on je doživeo fatalni srčani udar. Ono što je okolnosti učinilo toliko sumnjivim je to što su njegova dva telohranitelja takođe doživela srčani udar. Veruje se da su sva trojica otrovana supstancom koja je raspršena na lampu za čitanje na njegovom noćnom ormariću - napisao je Svini i istakao kako je tada Putinova prava boja počela je da se pojavljuje.

 

 

- Septembra 1999. godine, serija bombi u stambenim blokovima radničke klase u Moskvi i na jugu usmrtila je na stotine Rusa. Putin je za bombardovanje okrivio čečenske teroriste, ali dokazi su ubedljivi da su bombe bile crna operacija KGB-FSB. Opozicioni poslanik koji je hrabro postavljao pitanja, otrovan je. Kosa mu je opala, a koža mu se ljuštila, baš kao što se dogodilo i Aleksandru Litvinjenku u Londonu kada je otrovan polonijumom-210. Pre nego što je umro, Putinov kritičar je ukratko izneo predsednikovu Rusiju: „Mafija je obukla uniformu. Gangsteri su izviđači u poređenju sa našim službama bezbednosti. Sada su upravo ljudi koji bi trebalo da se bore protiv kriminala korumpirani - preneo je Svini reči preminulog ruskog opozicionara. 

Putin je, kako on tvrdi, iskoristio bombardovanje stanova da pokrene rat u Čečeniji koji je kasnije nemilosrdno vodio.

- Otišao sam u Čečeniju i bio na tajnom zadatku. Video sam dokaze da ruska vojska bombarduje kolonu izbeglica i prvi put nazvao Putina ratnim zločincem u martu 2000. Kada je te godine potonula ruska podmornica Kursk uz gubitak 118 mornara, Putinova reakcija je pokazala njegov zaštitni znak nedostatak empatije: "Potonula je". Iskoristio je opsadu u moskovskom pozorištu u kojoj je ubijeno 170 ljudi da suzbije opoziciju. U međuvremenu, postao je izuzetno bogat. Priča se da njegova sada bivša supruga Ljudmila ima poslove i imanja širom Rusije, uključujući kuću u Kalinjingradu koju iznajmljuje, kao i još jednu vilu koja je nekada bila u vlasništvu porodice pisca Tolstoja. Ona godišnje zarađuje milione dolara prihoda od zakupa - otkrio je Svini. 

Inače, još mnoge detalje o ruskom predsedniku, za koje tvrdi da ima neoborive dokaze, Svini je izneo u svojoj novoj knjizi "Ubica u Kremlju", čije se objavljivanje očekuje 27. jula. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Miro

11.07.2022 00:32

Zaboravio je da kaže ko je ubio princezu Dajanu?

ISTINA

11.07.2022 05:57

Seri,seri moj golube beli!!!!

Milos Moskovljevic

11.07.2022 06:38

Sramota je da nase novine objavljuju ovakve engleske bljuvotine i lazi.