Zaustavljen zbog saobraćajnog prekršaja, pa dobio 60 METAKA: Objavljen snimak divljačkog ubistva čoveka (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

04.07.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljen je snimak na kom policija ubija nenaoružanog mladića sa 60 metaka.

Zaustavljen zbog saobraćajnog prekršaja, pa dobio 60 METAKA: Objavljen snimak divljačkog ubistva čoveka (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printskrin/Tviter/@Reuters

Policija u Ohaju objavila je snimak ubistva afroameričkog mladića Džejlenda Vokera (25), u kog je osam policajaca sasulo čak 60 metaka. Mladić je bio pogođen u lice, grudi i noge.

Incident se dogodio pre nedelju dana, ali su tek sada objavljeni stravični snimci na kojima se vidi kiša metaka i trenutak kada Džejlend Voker umire. Mladić je bio zaustavljen zbog prekršaja u saobraćaju, ali se tu priča zakomplikovala.

Gradonačelnik i šef policije Ekrona u Ohaju održali su konferencije za medije na kojima su najavili duboko uznemirujući snimak, saopštili da je pokrenuta istraga i zamolili građane da svoj protest izraze mirno. Porodica ubijenog mladića već je zamolila stanovnike Ohaja da ne izlaze na ulice dok istraga ne bude bila okončana.

Džejlenda je policijska patrola pokušala da zaustavi zbog saobraćajnog prekršaja, ali je on ubrzao i dali su se u poteru za njim. Potom je izašao iz vozila i potrčao. Potera je okončana kišom metaka koju mladić nije imao šanse da preživi, jer je prema preliminarnim informacijama upucan čak 60 puta.

Republika

Foto: Printskrin/Tviter/@Reuters

Ubistvo Džejlenda Vokera

 

Policajci, njih osmoro, tvrde da je Voker najpre ispalio metak na njih iz vozila. U kolima je pronađeno oružje i u blizini čaura, ali će tek biti urađena balistička analiza koja će pokazati da li je mladić zaista pucao na policiju. Dok je trčao, policajci kažu da se okrenuo i rukom posegnuo ka svom struku i da su mislili da će izvaditi još jedan pištolj, zbog čega su otvorili vatru. Voker kod sebe nije imao oružje.

Policajci koji su učestvovali u pucnjavi su na plaćenom administrativnom odsustvu a slučaj istražuje Biro za kriminalistička istraživanja Ohaja. Sindikat je uz policajce koji su pucali i navodi da su njihovi postupci bili opravdani, kao i broj ispaljenih metaka.

Advokat porodice, Ken Abamo, rekao je da je snimak stravičan i da porodica zahteva pravdu, mir i dostojanstvo.

- Ovaj video nije težak za gledanje, on je prizor koji nikada, nikada ne bi trebalo iko da vidi. Svaki pucanj koji odjekne dok Džejlandovo telo leži na zemlji čini ga još stravičnijim - rekao je on.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading