NE MOŽEMO nikome da TRAŽIMO da se vrati: Škola horora u Teksasu biće SRUŠENA!

Autor:

Svet

22.06.2022

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovna škola u Juvaldeu, u Teksasu, u kojoj je tinejdžer ubio 19 učenika i dvoje nastavnika biće srušena, izjavio je gradonačelnik, nekoliko sati pošto je jedan lokalni zvaničnik nazvao "ogromnim neuspehom" odgovor policije na napad u školi.

NE MOŽEMO nikome da TRAŽIMO da se vrati: Škola horora u Teksasu biće SRUŠENA!

Foto: printscreen

Gradonačelnik Don Meklaflin rekao je da "niko više ne može da zatraži od deteta ili nastavnika da se ikada vrati u tu školu", zbog čega je najavio njeno rušenje ne precizirajući za kada je ono predviđeno, preneo je Rojters.

Reakcija organa reda u slučaju pucnjave u školi u teksaškom gradiću Juvalde bila je "ogromni neuspeh" u kojem je komandir stavio živote policajaca iznad života dece, rekao je direktor Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa Stiven Mek Krou.

- Postoje ubedljivi dokazi da je odgovor organa za sprovođenje zakona na napad u osnovnoj školi Rob bio veliki neuspeh i suprotan svemu što smo naučili - rekao je Mek Krou na saslušanju u Senatu Teksasa o masovnoj pucnjavi 24. maja, prenosi Rojters.

Foto: printskrin/youtubee

Škola u Teksasu

On je dodao da policijska akcija nije uspešno izvedena nakon što je napadač ušao u osnovnu školu Rob i počeo da puca.

- Tri minuta nakon što je napadač ušao u zapadnu zgradu, postojao je dovoljan broj naoružanih policajaca koji su nosili pancire da izoluju, odvrate pažnju i neutrališu subjekta - kazao je Mek Krou.

On je dodao da je sve što je sprečilo policajce da uđu u sobe 111 i 112 bio "komandir na lica mesta, koji je odlučio da živote policajaca stavi ispred života dece.

Šef policije u školi u Juvaldeu Pit Aredondo rekao je ranije ovog meseca da sebe nikada nije smatrao komandirom vođenja operacije tokom tog incidenta na mestu pucnjave i da nije naredio policiji da obuzdava upad u zgradu.

Rojters navodi da su članovi zajednice zajedno sa roditeljima žrtava pozvali Aredonda da podnese ostavku tokom burnog sastanka školskog odbora u ponedeljak uveče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading