HITNO, MOBILIZACIJA - OVO JE FIJASKO! Ruski ratni veterani ogorčeni na Putina - IZNELI ČITAV NIZ ZAHTEVA! SMRTNA KAZNA ZA DEZERTERE!

Autor:

Svet

24.05.2022

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ratni veterani sve češće i sve otvorenije kritikuju ruskog predsednika Vladimira Putina i državni vrh jer ono što Moskva zove "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini ne ide po planu.

HITNO, MOBILIZACIJA - OVO JE FIJASKO! Ruski ratni veterani ogorčeni na Putina - IZNELI ČITAV NIZ ZAHTEVA! SMRTNA KAZNA ZA DEZERTERE!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Prema analizi koju je objavio Institut za ratne studije, Skupštine ruskih ratnih veterana otvoreno negoduju zbog, kako neki navode, totalnog fijaska u Ukrajini i zahtevaju opštu mobilizaciju

- Zaključak Skupštine nakon tri meseca je da ciljevi "specijalne vojne operacije" u Ukrajini nisu realizovani, što je potpuno jasno nakon debakla prilikom pokušaja prelaska reke Siverski. Kod prelaska reke uništen je celi ruski taktički bataljon - navodi se u analizi, prenosi Jutarnji list.

Ruski veterani, dodaje se, od predsednika Vladimira Putina traže opštu mobilizaciju u svim ruskim regijama koje se graniče sa NATO paktom, uključujući i Ukrajinu

Foto: Tanjug/AP/profimedia

 

- Zahtev je i osnivanje jedinica teritorijalne odbrane, produženje obaveznog služenja vojnog roka sa jedne na dve godine, kao i osnivanje vojnih administracija na teritorijama osvojenim u Ukrajini. Traži se i smrtna kazna za dezertere - ističe se izveštaju.

Međutim, kako nadovi Institut, iz ovakvih poteza ruskih ratnih veterane nije jednostavno doneti odgovarajuće zaključke.

Prema jednom od tumačenja, moguće je da Kremlj na ovaj način priprema teren za radikalizaciju vojnih operaciju u Ukrajini, ali se ipak čini kako se toga pribojavaju zbog moguće negativne reakcije javnosti.

- Institut procjenjuje kako moguća ruska mobilizacija ipak neće dovesti previše spremnih vojnika u Ukrajinu zbog niskog nivoa pripremljenosti rezervista, odnosno premalo vojnih vežbi - navodi se u izveštaju, prenosi Jutarnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading