PA TI SPAVAJ SA NEKOM! VARAŽDINAC 14 godina plaćao ALIMENTACIJU za tuđe dete! Evo kako je na sudu prošao ON, kako lažljiva partnerka, a kako PRAVI OTAC!

Autor:

Svet

24.05.2022

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neobična priča počela je 2003. godine kad su se mladi par iz Varaždina upoznao i zaljubio.

PA TI SPAVAJ SA NEKOM! VARAŽDINAC 14 godina plaćao ALIMENTACIJU za tuđe dete! Evo kako je na sudu prošao ON, kako lažljiva partnerka, a kako PRAVI OTAC!

Foto: Photo by Christian Erfurt on Unsplash

S.B. iz Varaždinske županije 14 je godina bio uveren da je otac dečaka za kog je plaćao i alimentaciju. Ali, kad je saznao da dečak nije njegov, podigao je tužbu protiv bivše partnerke, sina i njegovog pravog biološkog oca, tražeći da mu se vrati novac.

Jednim delom to mu je i uspelo, pa dečakov biološki otac, prema presudi Opštinskog suda u Varaždinu, mora da mu isplati 34.200 kuna. Sud je odbacio deo tužbe koji se odnosi na bivšu partnerku i dečaka, pa će sad morati da im nadoknadi 31.500 kuna sudskih troškova.

Neobična priča počela je 2003. godine kad su se mladi par iz Varaždina upoznao i zaljubio. Družili su se tri do četiri meseca. Kad je zatrudnela, uveravala ga da je bila jedino s njim.

U decembru 2004. priznao je očinstvo i prema nagodbi sklopljenoj između njega i bivše partnerke pred Centrom za socijalni rad obavezao se da plaća 600 kuna mesečno za dečakovo izdržavanje.

Taj je iznos 2012. povećan na 900 kuna. I onda su 2016. počele selom da kolaju priče da dečak nije njegov, pa je S. B. predložio da se napravi test očinstva.

Čak i kad je dobio nalaz da nije biološki otac, uveravala ga je da to nije tačno i da test sigurno pogrešan. Kasnije je ipak priznala da mu je, spavajući s drugima, "vratila" to što je on nju prevario, ali je i dalje insistirala da je, prema njenom proračunu, on otac.

To je trajalo sve dok na Opštinskom sudu u Varaždinu 2018. godine, nije utvrđeno da S.B. ipak nije dečakov otac. Do tada je uplatio oko 122.700 kuna alimentacije.

U tužbi je naveo da ga je bivša partnerka neistinitim tvrdnjama navela da prizna očinstvo i 14 godina "održavala u zabludi", a on nije, kaže, imao razloga da sumnja jer je sa njom imao intimne odnose u vreme dečakova začeća.

Nije imao saznanja da je u isto vreme imala intimne odnose i sa drugim osobama.

U tužbi je tražio da mu sin za razdoblje od avgusta 2004. do decembra 2013. vrati iznos od 73.200 kuna te da mu svo troje solidarno isplate još 49.500 kuna za razdoblje od januara 2014. do jula 2018.

Majka i sin su se uprotivili zahtevu ističući prigovor promašene pasivne legitimacije. Smatraju da S. B. povračaj novca treba da zatraži od pravog oca.

A pravi otac takođe je osporavao tužbu uz obrazloženje da nije imao nikakvih saznanja da je dečakov otac. Požalio se da ga je S.B. svojim svojim priznanjem očinstva zapravo onemogućio da sazna da je on otac.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading