OVO JE PROCEDURA ZA ULAZAK FINSKE U NATO: Za nekoliko dana sledeći korak

Autor:

Svet

15.05.2022

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Finske Sana Marin izrazila je danas nadu da će parlament te zemlje u narednih nekoliko dana snažno podržati odluku o podnošenju zahteva za članstvo u NATO.

OVO JE PROCEDURA ZA ULAZAK FINSKE U NATO: Za nekoliko dana sledeći korak

Foto: pixabay.com

"U Finskoj je pred nama još parlamentarni procedura, ali verujem da će parlament odlučno i odgovorno da se izjasni o ovoj istorijskoj odluci", rekla je Marin.

Finski predsednik Sauli Ninisto potvrdio je danas da će njegova zemlja podneti zahtev za članstvo u Severnoatlantskoj alijansi.

"Danas smo - predsednik i vladin odbor za spoljne poslove, zajedno odlučili da će Finska...aplicirati za članstvo u NATO", rekao je Ninisto.

Premijerka je najavila da će finski parlament narednih dana raspravljati o kandidaturi za članstvo u NATO, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Govoreći zajedno sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom u Helsinkiju, premijerka Marin je istakla da su oboje bili u kontaktu sa zvaničnicima zemalja članica NATO i da im se iz tih država uputili izraze zahvalnosti u ime Severnoatlantske alijanse na podršci koju su do sada dobijali od Finske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading