NEĆE BITI HERSONSKE NARODNE REPUBLIKE, SAMO RUSIJA: Zvaničnici traže aneksiju od Putina

Autor: Republika

Svet

11.05.2022

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski zvaničnici spekulišu da Rusija planira da organizuje referendum o nezavisnosti Hersona.

NEĆE BITI HERSONSKE NARODNE REPUBLIKE, SAMO RUSIJA: Zvaničnici traže aneksiju od Putina

Foto: printscreen

Zvaničnik postavljen od Moskve u ukrajinskom Hersonu izjavio je danas da će administracija tog regiona tražiti od predsednika Rusije Vladimira Putina da pripoji tu oblast.

Zamenik šefa ruske administracije u Hersonu Kiril Stremusov rekao je novinarima da ne postoje planovi za stvaranje samoproglašene "Hersonske Narodne Republike", nalik proruskim republikama proglašenim u ukrajinskim oblastima Donjeck i Lugansk, ali je dodao da ima planova da se od Putina zatraži aneksija, prenosi ruska državna agencija RIA Novosti.

- Grad Herson je Rusija. Neće biti Hersonske Narodne Republike na teritoriji regiona Herson, neće biti referenduma. To će biti ukaz zasnovan na apelu regionalnog rukovodstva Hersona ruskom predsedniku, a biće i zahtev da bude uključen u region Rusije - rekao je Stremusov.

Preuzimanje kontrole nad gradom Hersonom, na jugu Ukrajine, i većim delom okolne teritorije, verovatno je bila najznačajnija dobit Rusije u dosadašnjem ratu u Ukrajini.

Ukrajinski zvaničnici spekulišu da Rusija planira da organizuje referendum o nezavisnosti Hersona, sličan onima koji su održani u Donjecku i Lugansku 2014. godine. Moskva je priznala samoproglašene republike Donjeck i Lugansk dva dana pre početka invazije na Ukrajinu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Hercegov grad

17.05.2022 11:01

Ispravno,pripojiti Rusiji!