PALA NAJVEĆA ILEGALNA PIJACA NA DARKNETU: Nemačka policija zaplenila celokupnu infrastrukturu - platforma obrtala MILIONE dolara(FOTO)

Autor:

Svet

06.04.2022

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika akcija nemačkih službi.

PALA NAJVEĆA ILEGALNA PIJACA NA DARKNETU: Nemačka policija zaplenila celokupnu infrastrukturu - platforma obrtala MILIONE dolara(FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Najveća ilegalna “pijaca” na darknetu (Dark Web) je zatvorena! Nemačka policija saopštava da su serveri i druga infrastruktura zaplenjeni, kao i 25 miliona dolara u kriptovaluti.

Hydra Market (na ruskom jeziku) postoji od 2015. i od tada beleži neverovatan rast. Tokom 2020, prema procenama stručnjaka, ostvarena je prodaja vredna 1.37 milijarde dolara, dok je četiri godine ranije iznosila 9.4 miliona.

Nemačke vlasti ističu da je platforma imala 17 miliona korisnika i više od 19.000 registrovanih naloga za prodaju, prenosi Ars Technica.

Pristup je bio moguć samo preko Tor mreže (softver za anonimnu web-komunikaciju), a nuđena je usluga pranja novca, kupoprodaje narkotika, lažnih/ukradenih dokumenata i druge digitalne robe.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je policija zaplenila 543 Bitcoina, vrednih 25 miliona dolara.

Korisnici koji pokušaju da pristupe platformi dobiće grafičko obaveštenje o akciji vlasti, na kojem su istaknute oznake FBI, DEA i drugih službi:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading