ČARKE IZMEĐU SAD I KINE OKO TAJVANA! Prozivke iz Pekinga i Vašingtona

Autor:

Svet

02.03.2022

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Države čvrsto stoje iza svojih obaveza prema Tajvanu i saveznicima u regionu, saopštila je delegacija predvođena bivšim načelnikom generalštaba SAD Majkom Mulenom, koju je u Tajpej poslao predsednik DŽozef Bajden.

ČARKE IZMEĐU SAD I KINE OKO TAJVANA! Prozivke iz Pekinga i Vašingtona

Foto: Tanjug/AP

Si Đinping, Džo Bajden i predsednica Tajvana

- Saradnja između Sjedinjenih Država i Tajvana je jača i ekspanzivnija nego ikada ranije - izjavio je Mulen tokom posete bivših odbrambenih i bezbednosnih zvaničnika SAD tom ostrvu, a prenosi agencija Rojters.

On je predsednici Tajvana Cai Ing-Ven rekao da će SAD nastaviti da se protive bilo kakvim jednostranim promenama "statusa kvo" i da će nastaviti da podržavaju mirno rešavanje pitanja Tajvanskog moreuza.

Peking: Svaki pokušaj podrške Tajvanu biće uzaludan

Svaki pokušaj podrške Tajvanu sigurno će biti uzaludan, poručio je juče portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin, reagujući na posetu grupe bivših visokih zvaničnika Pentagona i bezbednosnih službi SAD.


Gvoreći na redovnom dnevnom brifingu za medije, Vang je pozvao Sjedinjene Američke Države da oprezno pristupaju pitanju Tajvana i da se uzdrže od daljeg nanošenja štete odnosima SAD i Kine, prenosi Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading