Francuska najavljuje RAT protiv Rusije: Dovešćemo do njenog KOLAPSA

Autor:

Svet

01.03.2022

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski ministar ekonomije rekao je da Evropa i SAD objavljuju "finansijski rat" Putinu i da će to uništiti rusku ekonomiju.

Francuska najavljuje RAT protiv Rusije: Dovešćemo do njenog KOLAPSA

Foto: youtube.com/printscreen

Ministar ekonomije Francuske, Bruno le Mer, najavio je da će Zapad pokrenuti "rat koji će srušiti rusku ekonomiju". Ministar je, gostujući na radio "Frans info", otkrio i da se na spisku ruskih oligarha u Evropi nalazi skoro 500 imena.

"Objavićemo ekonomski i finansijski rat Rusiji, i dovešćemo do kolapsa ruske ekonomije. Gađamo srce ruskog sistema, gađamo Vladimira Putina, oligarhe koji su mu bliski, ali smo svesni toga da ćemo pogoditi i ruski narod koji će takođe snositi posledice", rekao je on i dodao:

"Sankcije moraju da udaraju brzo, jako, i već se osećaju njihovi efekti. Rublja je pala za 30 odsto i ruske novčane rezerve će se istopiti kao pahuljice snega na suncu. Slavni ratni trezor Vladimira Putina već je sveden maltene ni na šta. Sanckije su delotvorne i njihova efikasnost je zastrašujuća. Evropska komisija trenutno razmatra i novi paket sankcija, o kojem će biti više reči tokom ovog jutra, kao i na sastanku G7 u utorak i susretu ministara finansija evropskih zemalja koji će biti održan u sredu", rekao je on.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bruno Le Mer

 

Kako naglašava primenjivaće sankcije sve dok se Vladimir Putin ne vrati boljim namerama po pitanju Ukrajine.

- Sjedinjenje Američke Države i Evropa su zajedno najjači finansijski i ekonomski kontinent - rekao je on.

On je komentarisao i spisak ruskih oligarha koje će pogoditi sankcije i rekao da se trenutno na njemu nalazi 488 imena.

"Trenutno se na spisku nalazi 488 lica, i mi istražujemo njihovu imovinu uz pomoć banaka. U pitanju je duga procedura koja obuhvata ne samo njihova imena, već i imena njihovih bračnih drugova, dece, kompanija preko kojih kupuju nekretnine... Neće moći da se sakriju iza finansijskih aranžmana, a naša namera je ne samo da zamrznemo, već i da oduzmemo njihovu imovinu", rekao je Le Mer.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Goran

01.03.2022 14:01

Francuski fašisti

Dragan

02.03.2022 15:52

Francuzi su dva puta dobili preko nosa u Rusiji na Borodinu, 1812 pod komandom Napoleona Bonaparte i 1941 kada su kao ponizne sluge ponovo jurišali. Ništa nisu naučili i opet bi da jurnu i da ponovo dobiju šta su zaslužili. Malo im bilo što su ih britanci ostavili same, a oni zbrisali kući iz Denkerka.

zoran

03.03.2022 01:54

A Kina vam daje pare kad je kriza. Amerika Samo stampa dolare bez pokrica. Vi ste luzeri. Rusija je zemlja koja ima sve..Vi joj ne trebate.