Ne, Rusija nije pokrenula kontraofanzivu u Ukrajini (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

24.02.2022

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljen je blog uživo u kome je ruska agresija na Ukrajinu nazvana "kontraofanzivom", što je prema analizi Raskrinkavanja ocenjeno kao lažna vest.

Ne, Rusija nije pokrenula kontraofanzivu u Ukrajini (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Youtube/ Ref's Channel

Nastavljene borbe, svet sa strepnjom čeka razrešenje krize

Kao i mnogi svetski mediji i portal Republika intezivno prati događaje u Ukrajini prouzrokovane ruskom invazijom na Ukrajinu.

U jednom od blogova uživo, gde se iz minuta u minut prate događaji na istoku Evrope, ruska agresija nazvana je "vojnom operacijom", dok je delovanje ruske vojske u Donbasu opisano kao "kontraofanziva".

Međutim, analiza portala Raskirnkavanje.ba pokazala je da je, uprkos propagandim tvrdnjama, činjenica da Rusija vrši napad na Ukrajinu i grubo krši međunarodno pravo.

Takođe, kako navodi Raskirnkavanje, ne postoje nezavisne potvrde da su ukrajine snage izvršile ofanzivu na pobunjeničke republike Donbas i Lugansk, zbog čega nije ispravno govoriti o "kontraofanzivi".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
dule

24.02.2022 12:01

Sta rece Erdogan? Osudjuje najostrije upad u Ukrajinu! Tajipe ti brzo zaboravi svoje mesanje u sukob izmedju Armenije i Azerbaidzana! Nemoj da se pravimo glupi.