POČETAK KRAJA BORISA DŽONSONA!? Objavljen izveštaj o navodnih 12 žurki u sedištu britanske vlade tokom lokdauna!

Autor:

Svet

31.01.2022

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viša državna službenica Sju Grej objavila je svoj izveštaj o navodnih 12 žurki koje su održavane u sedištu britanske vlade tokom lokdauna.

POČETAK KRAJA BORISA DŽONSONA!? Objavljen izveštaj o navodnih 12 žurki u sedištu britanske vlade tokom lokdauna!

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson

Boris Džonson je suočen sa najvećom pretnjom kao premijer Velike Britanija zbog optužbi za organizovanje zabava u Dauning stritu broj 10, rezidenciji britanskih premijera, a u periodu kada su u celoj Britaniji bile na snazi oštre restrikcije i lokdaun.

On je do sada odolevao sve glasnijim pozivima da podnese ostavku tražeći od gnevnih poslanika u britanskom parlamentu da sačekaju izveštaj Grejeve.

U svom kratkom izveštaju, objavljenom danas, ona kaže da "nije trebalo dozvoliti da se održe ovi skupovi ili da se razvijaju na način na koji su se odvijali“. Ona dodaje da "iz ovih događaja može da se izvuče lekcija o čemu odmah mora da se pozabavi čitava Vlada". Кonkretno, ona zaključuje da "ovo ne mora da čeka da se policijske istrage završe".

- Nije na meni da donosim sud o tome da li je prekršen krivični zakon. To je stvar policije - napisala je Grejeva, dodajući da policija istražuje žurke održane 15. maja 2020., 27. novembra 2020., 10. decembra 2020. i 15. decembra 2020. godine.

Podsetimo, iako su u početku u britanske medije dospele informacije o dve žurke u Dauning stritu, kasnije je otkriveno da ih je bilo najmanje osam, a na kraju su se u izveštaju našlo čak 12 zabava.

Zbog zahteva policije da ne utiče na njihovu istragu, Grejeva navodi da je bila izuzetno "ograničena" u tome šta može da kaže o navedenim događajima i da u tim okolnostima nije bilo moguće dati "smislen izveštaj". Takođe je odlučila da ne objavi činjenične izveštaje o događajima.

Grejeva kaže da je osoblje "premalo razmišljalo o tome šta se dešava širom zemlje" i da je bilo "propusta u rukovodstvu i rasuđivanju od strane različitih članova Dauning strita i kabineta premijera".

Ona takođe smatra da "preterana konzumacija alkohola nije prikladna na profesionalnom radnom mestu u bilo kom trenutku”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading