ZAPAD PAKUJE PUTINU TREĆI SVETSKI RAT! Brutalna kampanja SAD, NATO i Britanije vodi samo u jedno, svet u panici: RUSKOG PREDSEDNIKA UPOREDILI I SA HITLEROM!

Autor: Republika

Svet

27.01.2022

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji bliski vladama u Americi i Britaniji tvrde da Rusija sprema zverstva u Ukrajini samo da bi imali izgovor da napadnu tu zemlju, tvrde analitičari.

ZAPAD PAKUJE PUTINU TREĆI SVETSKI RAT! Brutalna kampanja SAD, NATO i Britanije vodi samo u jedno, svet u panici: RUSKOG PREDSEDNIKA UPOREDILI I SA HITLEROM!

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden i Jens Stoltenberg ujedinjeni protiv Putina

Zapad predvođen SAD, Britanijom i NATO u žestokoj je ofanzivi na Rusku Federaciju i na njenog predsednika Vladimira Putina, kog po svaku cenu pokušava da uvuče u treći svetski rat, a najnoviji dokaz za to su napisi medija, pre svega onih bliskih Londonu i Vašingtonu, da šef Kremlja u Ukrajini planira akcije, s ciljem izazivanja masovnog krvoprolića.

Tako je britanski San objavio da lider Rusije ima pet paklenih scenarija za bivšu republiku SSSR, koje je navodno osmislio da bi opravdao invaziju na tu zemlju, a među njima je i jedan u kom su novinari iz Ujedinjenog Kraljevstva Putina čak uporedili s Hitlerom.

- Američke obaveštajne službe imaju dokaze da Vladimir Putin radi na izazivanju događaja koji su mu potrebni da bi opravdao upad svojih trupa u Kijev. Svet bez daha posmatra šta su Vladimirovi naredni potezi - piše San, a zatim nastavlja s pobrojavanjem navodnih scenarija skovanih u Kremlju.

- Ruske snage mogle bi da, kao što su već činile sa bivšim dvostrukim agentom Sergejem Skripaljem i u još nekim situacijama, iskoriste napade hemijskim oružjem za pravdanje svojih oružanih udara. I ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu već je optužio Ameriku da je na istok Ukrajine poslala stručnjake za hemijsko oružje iako su to SAD momentalno negirale. Tako Rusi pripremaju teren za ubistva da bi kasnije rekli da isti taj narod moraju da brane. Isto tako, Putin može da naredi i napad na neku ambasadu ili konzulat u Kijevu i za to optuži ukrajinske nacionaliste, s kojima će morati da se obračuna, kao i da, poput Hitlera, počne da ubeđuje svet da su na ukrajinskom tlu ugroženi životi etničkih Rusa. Nacistički vođa, podsetimo, inscenirao je incident u Glajvicu, koji je kasnije iskoristio za invaziju na Poljsku, i time je otpočeo Drugi svetski rat. Kec u rukavu ruskog predsednika je i da optuži SAD da nameravaju da u Ukrajinu izmeste hipersonično oružje, što Moskva mora da zaustavi, ali i da iskoristi specijalne jedinice svoje zemlje da napadnu proruske snage u Donbasu i za to optuži Zapad - preneo je britanski tabloid, ne navodeći ni jedan jedini dokaz za brutalnu kampanju koju nedeljama vodi protiv Ruske Federacije, baš kao i svi drugi mediji Ujedinjenog Kraljevstva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson zdušno uz Ameriku, a protiv Rusije

Inače, u pitanju je zemlja koja je, uz Ameriku, poslednjih dana uputila najžešće pretnje Rusiji i njenom predsedniku i čiji je je premijer Boris Džonson najavio mogućnost uvođenja i ličnih sankcija protiv Putina. To se dogodilo nakon što je šef Bele kuće Džo Bajden prvi javno istakao da je to jedan od načina da ruski lider bude kažnjen zbog situacije u vezi s Ukrajinom, pa je zvanični London brže-bolje požurio da učini to isto.

- Da, moguće su lične sankcije protiv predsednika Rusije - odgovorio je američki lider na pitanje novinara da li bi Putin tako mogao da se nađe u društvu nekadašnjeg libijskog vođe Muamera el Gadafija, predsednika Sirije Bašara el Asada i venecuelanskog vođe Nikolasa Madura.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gadafi je jedan od retkih lidera koji je lično bio na udaru sankcija 

U pitanju su jedini predsednici kojima je Amerika uvodila lične sankcije, a koje, osim zabrane ulaska u SAD, podrazumevaju i zamrzavanje imovine.

- Ne postoje ružičaste naočare, nema dečjih iluzija, ništa nije jednostavno... Invazija na Ukrajinu bi promenila svet, to bi bio najveći haos od Drugog svetskog rata. Ipak, postoji nada - poručio je Bajden, na šta je portparol Kremlja Dmitrij Peskov uzvratio da je "ponašanje Amerike politički destruktivno".

Istog su mišljenja i mnogobrojni analitičari koji veruju da je sve što Zapad sada radi samo izgovor da bi od Rusije napravili "zlo" i kako bi imali izgovor za eventualnu intervenciju protiv te sile.  

Ranije je, podsetimo, Pentagon potvrdio da je u pripravnosti 8.500 američkih vojnika, koji bi, u slučaju eskalacije, odmah bili poslati na istok Evrope.

Kakve su sankcije na raspolaganju SAD 

- onemogućavanje Rusiji da pristupi dolaru
- njeno izbacivanje iz SWIFT globalnog finansijskog sistema, što bi Rusiju koštalo mnogo kada je u pitanju profit od nafte i gase
- ograničenja u izvozu koja bi smanjila tehnološku proizvodnju
- blokiranje "Severnog toka 2"
- lične sankcije Putinu i njemu bliskim oligarsima
- sankcije Putinovoj navodnoj partnerki Alini Kabajevoj

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Gile

27.01.2022 08:40

Da sam na Putinovo mesto svo raspoloživo naoružanje bi upotrebio istovremeno .Ovaj narod u NATO zemljama nije vredan da živi,jer da nešto vredi ne bi slao svoju decu po svetu da izigravaju glinene golubove

Odgovori 47 2
Маркони

27.01.2022 08:46

Докле ће проклети Американци и Енглези да гурају своју њушку тамо где им није место...стићиће их Божија казна..само полако...

Odgovori 47 3
Gole

27.01.2022 10:23

Putin naš čovek, ustvari, mi njegovi sledbenici100%

Odgovori 32 0
Mix

27.01.2022 11:59

Ono što vidiš u drugome, upravo to si ti. Sigmund Frojd. Odnosi se na to što Putina vide kao Hitlera i što vide spremanje i nameštamje zverstava od strane Rusije kao opravdanje za agresiju na Ukrajinu. A upravo to su Amerikanci i Britanci uradili u Račku. Pozdrav

Odgovori 40 1