OLUJA PARALISALA AMERIKU, ZAROBLJENO NA STOTINE LJUDI, SAOBRAĆAJ U KOLAPSU! Objavljene i prve fotografije zarobljenog Bajdena, vlasti u strahu: DIVLJA I KORONA!

Autor: Republika

Svet

04.01.2022

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatična situacija nastala je nakon što sneg danima nije prestajao da pada, a broj zaraženih koronavirusom je dostigao nove rekorde.

OLUJA PARALISALA AMERIKU, ZAROBLJENO NA STOTINE LJUDI, SAOBRAĆAJ U KOLAPSU! Objavljene i prve fotografije zarobljenog Bajdena, vlasti u strahu: DIVLJA I KORONA!

Foto: Tanjug/AP

Sneg je izazvao ogromne probleme na istoku SAD, a zarobljen je bio i Bajden

Stravična snežna oluja paralisala je istok Sjedinjenih Američkih Država, zarobila na stotine ljudi i uzrokovala pravi saobraćajni kolaps, a dodatni problem predstavlja činjenica da je naglo skočio i broj zaraženih koronavirusom

Zatvorene su i vladine kancelarije, mnogobrojne radnje nisu počele s radom nakon božićnih i novogodišnjih praznika, a strahuje se i da će usled niskih temperatura nastupiti otežano snabdevanje električnom energijom. Budući da se vlada očigledno nije pripremila za 23 centimetara snega, koliko je palo tokom samo jedne noći, zarobljen je u svojoj letelici Er Fors Uan ostao i američki predsednik Džo Bajden.

Drama se odigrala u vazduhoplovnoj bazi Endrjuz kada šef SAD iz aviona nije mogao da izađe pola sata, sve dok nije bila očišćena pista. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bajdenov avion zarobljen u snežnoj oluju 

Inače, mnogi Amerikanci pokušavaju da se vrate kućama nakon božićnih i novogodišnjih praznika i suočeni su sa na hiljade otkazanih letova zbog lošeg vremena, kao i sa problemom s osobljem u vazduhoplovnim kompanijama za koje je delimično krivo sve brže širenje zaraze koronavirusom među posadama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden konačno napustio avion nakon pola sata

Prvi radni dan 2022. doneo je više od 4.900 otkazanih letova u celom svijetu, među kojima je 3.173 leta unutar SAD. Osim otkazivanja bilo je i 6.775 kašnjenja letova samo u SAD. 

Loše vreme je pogodilo centralni deo američke istočne obale, a najveće probleme je izazvalo u glavnom gradu Vašingtonu i susednim državama Merilend i Virdžinija, gde je napadalo i do 30 centimetara snega.

Meteorolozi su naveli da se radi o najvećoj snežnoj oluji u tom području u najmanje dve godine.

- Ovo je stvarno mnogo snega - rekla je gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bouzer.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Građani Vašingtona pozvani su da ne izlaze bez preke potrebe

U gradu su se srušili dalekovodi i drveće, američki Senat odložio je glasanje, a zdravstvene službe otkazale su testiranje na koronavirus.

- Ako nije apsolutno neophodno da izlazite, ostanite kod kuće i sklanjajte se s puteva -  upozorila je ona.

Škole su zbog nevremena bile zatvorene.

Tokom vikenda aerodromi u Čikagu i Atlanti, kao i u Denveru, Detroitu, Hjustonu i Njuarku otkazale su mnoge letove, a do ponedeljka većinu letova otkazali su i aerodromi u Njujorku, Vašingtonu i Baltimoru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading