PROBUDILA SE SILA, BRITANIJA NIKAD ŽEŠĆE ZAPRETILA PUTINU: Ako Rusija napravi jedan pogrešan korak, suočiće se sa našom snagom, a onda je usledio ODGOVOR MOSKVE!

Autor: Republika

Svet

25.12.2021

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije zaoštravanje odnosa na relaciji dve zemlje došlo je nakon konferencije ruskog lidera na kojoj je on optužio Zapad da dovodi u pitanje svetski mir.

PROBUDILA SE SILA, BRITANIJA NIKAD ŽEŠĆE ZAPRETILA PUTINU: Ako Rusija napravi jedan pogrešan korak, suočiće se sa našom snagom, a onda je usledio ODGOVOR MOSKVE!

Foto: Tanjug/AP

Ministarka u vladi Borisa Džonsona žestoko udarila na Putina

Liz Tras, ministarka spoljnih poslova u vladi britanskog premijera Borisa Džonsona, žestoko je zapretila Ruskoj Federaciji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu neposredno nakon što je on u četvrtak tokom svoje godišnje konferencije za novinare optužio Zapad da namerno dovodi u pitanje svetski mir, a onda za sve loše okrivljuje Moskvu

Trasova se, naime, osetila prozvanom u toj izjavi šefa Kremlja, iako je on najviše govorio o Sjedinjenim Američkim Državama i NATO, pa je istakla kako sve ono što je Putin rekao slika "agresivne i zarazne retorike". 

- Rusija nagomilava svoje vojne snage kod ukrajinske granice i na samim vratima te zemlje priprema napadačnje sisteme. Ali Rusija treba da zna da će bilo kakva njena agresivna akcija naići na žestok odgovor, videće našu snagu, kao i koordinisane sankcije koje ćemo zajedno sa našim partnerima uvesti toj zemlji i naneti joj ozbiljne probleme - poručila je Trasova i naglasila kako je vreme da ruska vlada počne da razmišlja u smeru deeskalacije trenutne napete situacije na evropskom tlu. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Liz Tras oštra prema Ruskoj Federaciji 

Podsetimo, Zapad uporno, već nedeljama, optužuje Rusiju da priprema invaziju na ukrajinsku teritoriju i da je za te potrebe kod granice sa tom bivšom republikom SSSR izmestila čak 175.000 vojnika. S druge strane, Moskva negira da ima bilo kakve agresivne namere prema susedima i naglašava da ima sva prava da na svojoj teritoriji raspoređuje kada hoće i koliko hoće oružanih snaga. 

To je tokom konferencije za novinare ponovio i Putin, istakavši da Rusia ne preti nikome.

- Nismo mi došli na granice Britanije ili SAD. Ne! Oni su došli na naše granice i traže da Ukrajina uđe u NATO kako bi svoju vojsku rasporedili na teritoriji te zemlje. E pa, to se neće dogoditi - poručio je samouvereno Putin, što je ponovljeno iz Kremlja i nakon izjava britanskeministarke.         

Inače, britanski mediji su i tokom današnjeg dana objavljivali fotografije navodno nastale pomoću satelita, koje dokazuju da je Moskva nastavila s gomilanjem trupa ka Ukrajini. Kremlj nije komentarisao te navode.        

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Маркони

25.12.2021 16:17

Па да ли трули,пропали запад мисли да ће Путин да устукне...грдно се варају...боље би им било да воде рачуна шта раде...

Odgovori 68 8
Rda

25.12.2021 18:49

@Маркони - Misle britanski i ameriki olos da im je to bi sa juga ili Srbija,, pa da udare,,, nikada pojedinac o ni nas ovako male Srbe nebi ti smrdljivci napali, a kamoli medveda Rusiju,, silu najvecu najacu na svetu,,,, britanska smrdljiva olos,, zlikovci fasisti

Odgovori 64 6
Djoler 56

25.12.2021 16:17

Da nije žalosno, bilo bi smešno ! Da li je Britancima neko rekao da nije više ni XIX a ni XX vek, i da je krajnje vreme da se probude ! Vreme "potuljenih" nameštaljki je prošlo, pojavili su se neki novi igrači, a sakrivanjem iza NATO saveza traje dok ne osete "čvrsto" - potom nastupa ono " ma šalio sam se" !!!

Odgovori 66 8
Pero

25.12.2021 16:35

Britanka ministarka Tras je baš tras s neba pa u rebra. Englezi hoće da budu i od Hitlera veći. Ne verovatna ljudska nazovi demokratska politika. Gde ovde mera jezika i glave. Hoće svoj barut da pale pred vratima Moskve dalje od sebe. Iritiraju englezi i ostale slobodne narode.

Odgovori 65 5