BOMBA IZ BRITANIJE - KRALJICA SPREMNA DA ABDICIRA?! Javnost ne prestaje sa spekulacijama: Govorila je da je samo jedna stvar može naterati na to!

Autor: Republika

Svet

06.12.2021

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska javnost sve glasnije spekuliše o tome da se kraljica Elizabeta II priprema za odlazak s trona budući da joj je zdravlje narušeno, a da je ranije govorila da bi samo to moglo da je "skine" s vlasti.

BOMBA IZ BRITANIJE - KRALJICA SPREMNA DA ABDICIRA?! Javnost ne prestaje sa spekulacijama: Govorila je da je samo jedna stvar može naterati na to!

Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II pokrenula lavinu spekulacija u britanskoj javnosti

Britanska kraljica Elizabeta II monarh je sa najdužim stažom na svetu, međutim, budući da je ove godine napunila 95 godina i da je u poslednje vreme sve češće počela da izostaje sa važnih javnih događaja zbog zdravstvenih problema, javnost njene zemlje ne prestaje da bruji o tome da je ona možda čak spremna da u skorije vreme abdicira u korst svog najstarijeg sina - princa Čarlsa (73).  

Naime, razlog za te spekulacije pojavio se nakon što je u septembru ove godine biograf Metju Denison objavio knjigu “Kraljica”, koja predstavlja dubinski uvid u najdužu vladavinu u engleskoj istoriji. U jednom trenutku Denison je naveo kako je monarhinja više puta rekla da je jedina stvar koja može da je "skine" s trona njeno zdravlje. Tako je jednom prilikom svojoj rođaki Margaret otkrila da nikada neće pomisliti da abdicira, “osim ako ne dobije Alchajmerovu bolest ili doživi moždani udar“.

Ipak, kako prenosi Mondo, kada se kantarberijski nadbiskup Džordž Keri povukao sa funkcije 2003, ona mu je rekla, "to je nešto što ne mogu da uradim. Nastaviću do kraja."

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II i njen najstariji sin princ Čarls 

I pored toga, činjenica da je kraljica krajem oktobra otkazala putovanje u Škotsku zbog lošeg zdravstvenog stanja i da je bila van javnosti pune dve nedelje, a da se nakon toga i ukočila, zbog čega nije smela da izlazi čak ni u dvorište u šetnju, britanska javnost se ozbiljno zabrinula da se bliži kraj njenoj vladavini. Nije bilo potrebno mnogo da se i pojedini mediji pozovu na njene tvrdnje objavljene u Denisonovoj knjizi. 

Inače, Ujedinjeno Kraljevstvo ima do detalja razrađen plan kako će sve funkcionisati nakon smrti kraljice, a što podrazumeva da će zemlja bukvalno stati na najmanje 12 dana - između njene smrti i sahrane. Predviđa se da će zemlja zbog toga izgubiti na milijarde funti, a doći će i do niza promena kakve nisu viđene od Drugog svetskog rata - BBC će prestati s emitovanjem zabavnih emisija na neko vreme, promeniće se reči Himne, a možda će i princ Čarls dobiti novo ime. Pojedinci veruju kako će se britanski Komonvelt potpuno raspasti. 

Većina Britanaca jednostavno nikada nije upoznala život bez kraljice. Biće to čudno, neizvesno vreme - navode mediji. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
marica hrdalo

06.12.2021 23:13

interesantno je da li kraljica u slucaju abdikacije moze da preskoci sina i da imenuje unuka za naslednika trona? to bi bilo bas super obzirom da se sin nije bas pokazao u nicemu, stavise..