NEVAKCINISANI VIŠE NEĆE MOĆI NI U AUTOBUS, NOVE MERE OD OVE NEDELJE NA SNAZI! Korona ne daje mira, normalan život samo uz KOVID POTVRDE!

Autor: Republika

Svet

06.12.2021

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije mere stupaju na snagu već danas, budući da je pandemija koronavirusa u mnogim zemljama daleko od kraja.

NEVAKCINISANI VIŠE NEĆE MOĆI NI U AUTOBUS, NOVE MERE OD OVE NEDELJE NA SNAZI! Korona ne daje mira, normalan život samo uz KOVID POTVRDE!

Foto: Tanjug/AP

Pandemija koronavirusa i dalje izaziva ogromne probleme širom sveta, pa tako i u Italiji, gde su od danas na snazi strože mere u borbi protiv širenja opake zaraze koje podrazumevaju drastično pogoršanje položaja nevakcinisanih građana. 

Naime, oni koji nisu primili cepivo protiv KOVIDA-19 više neće moći da ulaze ni u javni prevoz, budući da će im biti potrebna KOVID potvrda sa podacima o vakcinaciji. Osim toga, samo oni koji su se cepili ili preboleli koronu mogu da jedu u restoranima, da idu u bioskop, izlaze u klubove i gledaju fudbalske utakmice na stadionima.

Vlada premijera Marija Dragija donela je nova pravila krajem novembra, a ona će ostati na snazi do 15. januara.

- Pravila se odnose i na korišćenje javnog prevoza i boravak u hotelima. Na primer, dosad su putnici koji putuju vozom na dalje relacije morali da pokažu da su se vakcinisali, preboleli KOVID-19 ili negativan test na koronavirus. Od ponedjeljka će "zelena potvrda" biti potrebna i za vožnju podzemnom železnicom, autobusima i vozovima u međugradskom prevozu - prenose italijanski mediji. 

Mere se ne odnose i na decu mlađu od 12 godina jer ona još ne mogu da se vakcinišu. Međutimm, prema vladinim planovima, cepljenje najmlađih moglo bi da počne već 15. decembra. U skladu s tim, italijanski medicinski regulator već je odobrio cepivo Fajzer-Bajontek u manjoj količini za decu od pet do 11 godina.

Od 15. decembra će početii  obavezna vakcinacija školskog osoblja, policajaca i vojnika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading