BUGARI NAM ZAVIDE ZBOG CENE GASA: Stručnjak oštro kritikovao Bugarsku, a hvalio Srbiju i Vučića!

Autor:

Vesti

06.12.2021

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugarski stručnjak za Rusiju, Dimitar Bečev kritikovao je svoju zemlju Bugarsku zbog visoke cene ruskog gasa, a hvalio Srbiju, koja je isti gas dobila po skoro duplo manjoj ceni.

BUGARI NAM ZAVIDE ZBOG CENE GASA: Stručnjak oštro kritikovao Bugarsku, a hvalio Srbiju i Vučića!

Foto: printscreen

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

- Gazpromova cena za Srbiju: 270 dolara za 1000 m3. Gazpromova cena za Bugarsku: 510 dolara/1000 m2. Ovo je nakon što je Sofija u Turski tok uložila 1,5 milijardi evra. Srbija je svoju deonicu dala na izgradnju Rusima - rekao je on.

Podsetimo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić sastao se krajem novembra u Sočiju sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom i uspeo da obezbedi najnižu cenu gasa u Evropi, u trenutku kada ovaj energent dostiže istorijski rast cene. 

- U narednih šest meseci dobićemo cenu gasa od 270 dolara po kubnom metru, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio, dakle, cena se neće menjati - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Solo

06.12.2021 11:29

Pa bratko to ti je to kad hoces da budes Zapadnjak i zadnja rupa na svirali kao i ostali u okolini Balkana ...