HAOS NA ULICAMA GVADALUPEA: Francuska poslala specijalce! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

21.11.2021

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuske vlasti poslale su danas specijalne policijske snage u svoju prekomorsku teritoriju Gvadelupe, u Karibima, pošto su protesti protiv kovid propusnica i obavezne vakcinacije prerasli u nerede i pljačku treći dan zaredom.

HAOS NA ULICAMA GVADALUPEA: Francuska poslala specijalce! (VIDEO)

Foto: twitter.com/printscreen

 

Demonstranti su danas blokirali većinu puteva, vatrogasci su saopštili da su noćas i jutros imali 48 intervencija.

U Pointe-a-Pitre, najvećoj urbanoj oblasti na ostrvu, u sukobima su povređene tri osobe, jedan vatrogasac, policajac i 80-godišnja žena koju je metak pogodio dok je bila na balkonu.

Demonstranti su, između ostalog, gađali policiju kamenicama a nastavili su sa paljenjem i blokadom puteva. Pored toga dosta je prodavnica opljačkano. Zapaljena je policijska stanica u Morne-a-o.

Već nekoliko dana na poziv sindikata, traju protesti protiv sanitarne propusnice i obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika. Ostrvo sa 400.000 ljudi ima jednu od najnižih stopa vakcinacije u Francuskoj od 33 odsto, u poređenju sa 75 odsto koliko je ukupno vakcinisano u Francuskoj.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen osudio je nasilje kao "neprihvatljivo. On je u intervjuu za list Parizjen, rekao da će "država ostati čvrsta" i dodao da je najmanje 31 osoba uhapšena.

Darmanen je posle hitnog sastanka održanog u subotu u Parizu rekao da je u Gvadelupeu pucano na policiju a na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se zapaljeni automobili i zgrade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading