RAŠIRILI GEJ ZASTAVU I ZAVRŠILI IZA REŠETAKA: Najmanje pet muškaraca je podvrgnuto analnim pregledima

Autor:

Svet

29.11.2017

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 76 osoba je uhapšeno kada su na jednom koncertu u Kairu raširili zastavu dugine boje, dok je šesnaest muškaraca, uhapšenih u okviru obračuna egipatskih vlasti s LGBT zajednicom, osuđeno je na tri godine zatvora.

RepublikaFoto: pixabay.com
LGBT nije poželjan u Kairu

Sud u Kairu ih je proglasio krivim za "podsticanje na razvrat" i "nenormalne seksualne odnose", javio je BBC.

Međutim, navodno su svi pušteni na uslovnu slobodu uz kauciju od 5.000 egipatskih funti (282 dolara) po osobi dok traje žalbeni postupak.

RepublikaFoto: pixabay.com

 

Izricanje presude još jednom muškarcu u ovom slučaju je odloženo.

Veruje se da je samo deset hapšenja povezano s dizanjem zastava. Većina drugih je uhvaćena u zamku putem online aplikacija za upoznavanje, kazali su iz Egipatske inicijative za lična prava. Najmanje pet muškaraca je podvrgnuto analnim pregledima.

Homoseksualnost nije eksplicitno zabranjena pod egipatskim zakonom, ali vlasti se pozivaju na zakon o prostituciji iz 1961. po kojem osobe optužuje za stupanje u dobrovoljne homoseksualne odnose uz "uobičajeni razvrat".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading