SLOVENCI POBEDILI KORONU?! Od sutra proglašavaju KRAJ PANDEMIJE, a evo koliko zaraženih su imali u poslednja 24 sata!

Autor: Republika

Svet

14.06.2021

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenačka vlada je saopštila da od sutra, 15. juna, više neće biti produžavano vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa, međutim, pojedine mere će i dalje ostati na snazi.

RepublikaFoto: Ilustracija Republika.rs,Tanjug/AP, Pixabay
Ilustracija

Slovenačka vlada saopštila je da od sutra, 15. juna, više neće produžavati stanje epidemije koronavirusa, što znači da je ta zemlja u našem susedstvu pobedila opaki virus nakon nešto više od godinu i po dana teške borbe. 

Ta odluka je donesena nakon što su u poslednja 24 sata zabeležena svega 24 slučaja zaraze KOVIDOM-19, dok su i svi ostali indikatori veoma dobri. Osim toga, sedmodnevni prosek zaraza u jednom danu pao je na 147, a četrnaestodnevna incidencija na 100.000 stanovnika pala je na 130.

- Preminula su dva pacijenta obolela od KOVIDA-19 - objavilo je ministarstvo zdravlja i istaklo kako je od početka epidemije od posledica infekcije koronom umrlo 4.406 ljudi, dok se u bolnicama još nalazi 134 pacijenta. 

Takođe, Nacionalni Institut za javno zdravlje je saopštio kako je potpuno imunizovano je 26,1 odsto stanovništva, prenosi Sputnjik.  

Inače, vlada je objavila da nakon 15. juna više neće produžavati stanje epidemije koje je u drugom talasu bilo proglašeno 18. oktobra, ali da će neke epidemiološke mere i dalje ostati na snazi.

- Dok Slovenija ne uđe u tzv. zelenu fazu po kriterijima Evropskog centra za kontrolu bolesti, što se očekuje krajem juna ili početkom jula, i dalje će nošenje maske biti obavezno u zatvorenim prostorima - navodi se u saopštenju slovenačke vlade.  

Ostaju na snazi i ograničenja poput broja prisutnih u zatvorenim prostorima, a uslovi za prisustvovanje koncertima i drugim događanjima i dalje su negativni test na koronavirus, antitela ili potpunoa vakcinacija

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading