MINISTRA ZDRAVLJA UHVATILI BEZ MASKE! Platio je paprenu kaznu za taj prestup i morao da se izvini celoj naciji

Autor: Republika

Svet

02.04.2021

16:41

Rumunski ministar zdravlja Vlad Vojkulesku morao je da plati kaznu jer na javnom mestu nije nosio masku, iako je on lično potpisao meru po kojoj niko u zatvorenoj prostoriji ne sme da boravi bez zaštite na licu.

printscreen/youtube.com
Vlad Vojkulesku

Rumunski ministar zdravlja Vlad Vojkulesku kažnjen je sa 1.500 leja (oko 300 evra) zbog nenošenja zaštitne maske, što je jedna od obaveznih mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Policija u Bukureštu saopštila je da je zbog nepoštovanja propisa o obaveznom nošenju zaštitne maske kaznila "jednog člana vlade", a veoma brzo u medije je procurilo da je to upravo Vojkulesku, čovek koji je lično potpisao meru da niko ni u jednoj zatvorenoj prostoriji u zemlji ne sme da boravi bez maske. 

On je, naime, u ponedeljak fotografisan u holu parlamenta kako ležerno ne nosi zaštitu na licu, a problem je dodatno pogoršalo saopštenje iz njegovog ministarstva u kom je ministrovo ponašanje pokušalo da se opravda. 

- Gospodin Vojkulesku je učestvovao na video-konferenciji, pa je masku skinuo kako bi mogao da razgovara i da pije vodu - stajalo je u saopštenju. 

Ministar se i pored toga ipak izvinio naciji.    

 

 

Komentari (0)

Loading