TRAMP UBEĐEN DA JE PREVAREN: Krili vakcinu protiv kovida 19, evo i zašto

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.11.2020

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američi predsednik Donald Tramp ocenio je da je vest o efikasnosti vakcine protiv korona virusa objavljena nakon predsedničkih izbora zato da on ne bi pobedio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Agencija za lekove je trebalo to ranije da objavi ne iz političkih razloga, već kako bi životi mogli da budu spašeni - napisao je Tramp na Tviteru.

U seriji tvitova Tramp je istakao da ta agencija i Demokratska stranka "nisu želele da on pobedi zahvaljujući otkriću vakcine, već su čekali pet dana da to objave".


Naveo je i da sa Bajdenom kao predsednikom, vakcina ne bi bila otkrivana tako brzo.

- Da je Bajden bio predsednik ne biste imali vakciju još četiri godine, niti bi je FDA odobrila tako brzo. Birokratija bi uništila milione života - napisao je Tramp.
RepublikaFoto: pixabay.com

On je optužio i medije zbog "progoza izbornih rezultata koje su bile toliko loše da zapravo predstavljaju mešanje u izbore i trebalo ih je prozvati zbog toga".


- I biće tu ponovo za četiri godine da sve ponove - naveo je Tramp.
 
 

Podsećamo, farmaceutske kompanije "Pfizer" iz SAD i nemački "Bionteh", saopštile su juče da njihova eksperimentalna vakcina ima efikasnost od preko 90 odsto u sprečavanju kovid-19, na osnovu početnih podataka iz velike studije, što je velika pobeda u borbi protiv pandemije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading