ITALIJANSKI PREDSEDNIK POBESNEO ZBOG DŽONSONA: Važna nam je sloboda, sloboda da se sugrađani ne zaraze!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.09.2020

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Italije Serđo Matarela kritikovao je britanskog premijera Borisa Džonsona, koji je sugerisao da je Britancima sloboda važnija nego Italijanima i Nemcima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serđo Matarela

Prema pisanju italijanskog dnevnika "Republika", Matarela je na marginama skupa održanog u Sasari, na Sardiniji, rekao da Italijani, takođe, vole slobodu, ali brinu i o ozbiljnosti, preneo je briselski portal Politiko.

Džonson je u Donjem domu parlamenta u utorak rekao da Italija i Nemačka imaju niže stope zaraze korona virusom, jer je Velika Britanija slobodoljubiva zemlja i da je bilo veoma teško tražiti od britanskog stanovništva da uniformno poštuje smernice na nacin na koji je neophodno, sugerišući da to nije bio slučaj u Italiji i Nemačkoj.

Pozivajući se na neimenovani izvor iz vlade, "Republika" je navela da je italijanski predsednik rekao da je važna sloboda - sloboda da se ne zaraze sugrađani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading