Španska ministarka traži zatvaranje bordela zbog korone

Autor: Tanjug

Svet

21.08.2020

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska ministarka za ravnopravnost Irene Montero pozvala je vlasti regiona da zatvore javne kuće kako bi se sprečilo širenje korona virusa, nedelju dana pošto je vlada zatvorila noćne klubove i uvela nove restriktivne mere.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstvo je uputilo pismo u kojem traži da "regioni konkretnu deluju na mestima gde se vrši prostitucija, kao što su bordeli", rekla je ona za radio-stanicu RNE.

Javne kuće rade u pravno sivoj zoni u Španiji, što otežava regulisanje njihovog delovanja, rekao je portparol ministarstva, prenosi Rojters.

Prostitucija se u Španiji toleriše dok se seksualna eksploatacija i podvođenje smatraju ilegalnim. Mnogi bordeli rade u zemlji kao hoteli ili drugačije smeštajne jedinice.

Prema rečima ministarke, ista pravila koja važe za noćne klubove treba da se primene i na bordele.

U Španiji je registrovano više od 377.000 zaraženih i skoro 29.000 smrtnih slučajeva, a epidemija se ponovo razbuktava posle ukidanja oštrih restriktivnih mera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading