Ko to nas ovde zeza! Bel: Vakcina do jeseni! Valans: Još nije na vidiku!

Autor: Tanjug

Svet

18.04.2020

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica uglednih britanskih naučnika, oba sa titulom Ser, različito su procenili vremenske mogućnosti kada bi se moglo doći do vakcine za Kovid-19. Ser Džon Bel, profesor na uglednom Oksfordskom univerzitetu, izjavio je da bi na jesen mogla biti spremna vakcina protiv koronavirusa, izveštava britanski Dejli Mejl.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Profesor Bel je rekao da bi testiranja mogla biti završena do sredine avgusta, ali je upozorio da će pravi izazov biti proizvodnja više milijardi doza vakcine. Britanski profesor je otkrio da su na prestižnom Oksfordu ove nedelje već počela testiranja na ljudima.

S druge strane, ugledni britanski naučnik Ser Patrik Valans izjavio je da vakcina još nije "na vidiku", iako je farmaceutska industrija napredovala u rešavanju izazova koje je donela epidemija.

Uprkos kontradiktornim izjavama, britanska vlada je juče imenovala krizni štab za pomoć naučnicima koji rade na spasonosnoj vakcini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading