U Kamberi zabeleženo 43 stepena! Rekordne temperature oživljavaju požare

Autor: Republika

Svet

02.02.2020

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature u australijskoj prestonici Kanberi dostigle su rekordne vrednosti za februar, saopštila je juče meteorološka služba te zemlje.

RepublikaFoto: youtube.com/ RT
Foto: Ilustracija

U subotu je izmereno 42,7 stepeni, što je rekord za februar, koji premašuje temperaturu od 42,2 stepena zabeleženu 1968, a to je ujedno i treća najviša temperatura zabeležena u Kanberi.

U noći između subote i nedelje na jugoistoku Australije uništeno je desetine domova, a opasnost od požara i dalje postoji u Novom Južnom Velsu i oko Kanbere.

Veliki požar pretio je jugu tog grada i okolnom mestu Tarva, a u požarima je izgorelo 55.000 hektara šume i poljoprivrednog zemljišta.

Stanovnici mesta koje se nalazi blizu glavnog žarišta upozoreni su da budu u pripravnosti. "Požari su još aktivni. Pred nama su dani, a možda i nedelje, gašenja požara", rekao je jedan od zvaničnika i dodao da će vanredno stanje ostati na snazi bar do danas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading