Erdogan ponovo preti Evropi da će pustiti migrante: Ako neko kaže da je turska humanitarna politika slaba, uzvratićemo gvozdenom pesnicom

Autor: Tanjug

Svet

24.10.2019

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovo je danas zapretio evropskim državama da će otovriti granice i pustiti sirijske izbeglice da krenu ka Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

- Kada kažem da ću da otvorim vrata, oni prosto pobesne. Ne brinite, doći će vreme kada ćemo otvoriti ta vrata. Hajde, vi brinite o stotinama hiljada migranata - rekao je Erdogan na kanalu NTV.

Dodao je da se u Turskoj nalaze četiri miliona izbeglica.

- Ako neko smatra da je turska humanitarna politika slaba, brzo ćemo uzvratiti gvozdenom pesnicom - istakao je Erdogan, prenosi Tas s.

Turska je 9. oktobra pokrenula ofanzivu na severu Sirije sa ciljem, kako je navedeno, da se u tom području uspostavi bezbednosna zona u koju bi se vratile sirijske izbeglice iz Turske.

 

 

Poslanici Evropskog parlamenta oštro su danas osudili unilateralnu tursku vojnu intervenciju na severoistoku Sirije i pozvali Tursku da povuče sve svoje snage sa sirijske teritorije.

U rezoluciji koja je danas usvojena, poslanici su pozvali Evropski savet da uvede niz ciljanih sankcija i zabranu izdavanja viza turskim zvaničnicima odgovornim za kršenje ljudskih prava, kao i da razmotri usvajanje ciljanih ekonomskih mera protiv Turske.

Poslanici Evropskog parlamenta, takođe, predlažu da se suspenduju trgovinske preferencije u sporazumu o poljoprivrednim proizvodima i kao krajnje sredstvo suspenduje carinska unija EU-Turska.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading