Otpala Makronova kandidatkinja?

Autor:

Svet

10.10.2019

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski parlament odbacio je juče, nakon drugog saslušanja, francusku kandidatkinju za člana Evropske komisije Silvi Gular.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

Bliska saradnica francuskog predsednika Emanuela Makrona morala je na dodatno saslušanje jer nakon prvog poslanici nisu bili zadovoljni njenim nastupom. Članovi dva komiteta pred kojima je saslušavana - Komiteta za jedinstveno tržište i Komiteta za industriju - većinom glasova su odbacili njenu kandidaturu tajnim glasanjem. Gularova je dobila 29 glasova, a protiv je bilo 82 evroposlanika.

Konačnu odluku o rezultatima saslušanja donosi Konferencija predsednika, koju čine predsednik Evropskog parlamenta i šefovi političkih grupa, ali teško je očekivati da će vođstvo Parlamenta ići protiv odluke donete tolikom većinom u komitetima. Odbacivanje kandidature Gularove za komesarku za unutrašnje tržište moglo bi da dovede do kašnjenja u potvrđivanju nove Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading