(FOTO, VIDEO) Kinezi se probudili i ugledali neobičan fenomen: Ovakav sneg još niste videli!

Autor: Tanjug

Svet

05.12.2018

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedine delove na severozapadu Kine prekrio je "žuti sneg", fenomen koji prema objašnjenju meteorologa nastaje kombinacijom snega i peščane oluje.

Sneg, visine 10 do 20 centimetara, pao je u subotu u nekoliko gradova, a stanovnici su na društvenim mrežama podelili slike i snimke fenomena.

 

Građani su primetili da je površina snega prekrivena slojem prašine, a da je ispod beli sneg, pa su ga neki uporedili sa tiramisuom.

Direktor meteorološkog instituta u Sinđijangu He Ćing izjavio je za kinesku agenciju Sinhua da je došlo do mešanja snega i peščane oluje.

 

 

- Od prošlog petka, mnoga mesta u Sinđijangu su pod uticajem snažnih vetrova. U oblasti Karamaj zabeležana je peščana oluja. Snažni vetrovi su doneli pesak južno na gradove među kojima su Urumći i Šanđi. Zbog niskih temperatura, pesak je pao zajedno sa snegom - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading