SAHRANJEN BRANO MIĆUNOVIĆ: Kontroverzni biznismen ispraćen na večni počinak uz prisustvo bivšeg predsednika Crne Gore!

Autor:

Svet

21.04.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj ljudi ispratio je Brana Mićunovića na večni počinak.

SAHRANJEN BRANO MIĆUNOVIĆ: Kontroverzni biznismen ispraćen na večni počinak uz prisustvo bivšeg predsednika Crne Gore!

Foto: Privatna arhiva

Danas je na lokalnom groblju u Moštanici kod Nikšića održana sahrana Branislava Mićunovića, poznatog crnogorskog biznismena. Veliki broj ljudi, uključujući porodicu, prijatelje, saradnike, ali i poznate ličnosti iz političkog, kulturnog i sportskog miljea, okupio se kako bi odao poslednju počast Mićunoviću. Među prisutnima su bili bivši predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, njegova supruga i sin.

Prisustvo političara na sahrani

Sahrani Branislava Mićunovića prisustvovali su bivši i sadašnji funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS), čiji je Đukanović bio dugogodišnji lider. Danijel Živković, sadašnji predsednik DPS-a, šef poslaničkog kluba Andrija Nikolić i portparol stranke Miloš Nikolić, izrazili su saučešće porodici na groblju u Moštanici.

Oproštaj od Brana Mićunovića

Nekadašnji ministar kulture u Vladi Crne Gore, Branislav Mićunović, u ime bratstva Mićunović, oprostio se od Brana Mićunovića prigodnim rečima, obeležavajući tako kraj jedne ere.

Brano Mićunović, koji je preminuo u petak od teške bolesti na klinici u Budvi, bio je osoba koja je često povezivana sa organizovanim kriminalom, iako je to više puta demantovao. Sredinom novembra prošle godine, Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele su sankcije Mićunoviću, zajedno sa Miodragom Daki Davidovićem, zbog njihove povezanosti sa kriminalom i navodnog zlonamjernog uticaja Rusije u regionu. Ove sankcije podrazumevaju blokadu kompletnih imovinskih sredstava u Americi ili onih koje kontrolišu bliske osobe ovim pojedincima u toj državi.

Biografija Brana Mićunovića

Branislav Mićunović rođen je 1953. godine u Nikšiću. U mladosti se bavio boksom i bio je pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje Jugoslovenske Narodne Armije (JNA).

Sahrana Brana Mićunovića u Moštanici okupila je mnoge poznate ličnosti i obeležila je kraj života kontroverznog biznismena čija je biografija ostavila dubok trag u crnogorskoj istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading